Nálam málnaőrület van ezerrel! Egyszerűen imádom a málnát. Főleg amikor érik, olyan friss, illatos és nagyon fincsi. Szóval, ilyenkor mindig sokféle édesség születik nálam a málna asszisztenciájával. Az egyik nagy kedvencemet megosztom most veled. Akár ez lehet a hétvégi meglepi a családnak vagy kedveskedhetsz vele magadnak is. Igazából a sütinek nincs neve, mert csak úgy saját kútfőből „kotyvasztottam” az alábbiak szerint.
Hozzávalók:
- 200 g zabpehelyliszt (én kevertem darált zabpehellyel, kb. harmada legyen a zabpehely)
- kb. 2 dl natúr joghurt
- 4-5 ek. olvasztott kókuszzsír
- édesítő ízlésed szerint (nálam kb. 100 g)
- 1 cs. sütőpor
- 1 ek. holland kakaópor
- 2 ek. rumos csokis Slim Secret fehérjepor
- 2 tojás
Az olvasztott kókuszzsírt, az édesítőt és a két tojást keverd habosra. Egy másik edényben keverd össze a lisztet, a kakaóport, a fehérjét, a sütőport, aztán a tojásos masszával alaposan keverd el. Ha nagyon sűrűnek éreznéd, egy pici joghurttal még lazíthatod.
Ha megvan, attól függően válaszd meg a sütőforma méretét, hogy milyen magas sütit szeretnél. Én most nem szerettem volna magasra, úgyhogy egy 23 cm-es kerek szilikon formát választottam, és 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöttem. Persze, ha nem szilikon formában sütnéd, akkor bizony ki kell kenned a tepsit és kilisztezned. Ne süsd túl, ellenőrizd tűzpróbával. Majd hagyd kihűlni teljesen.
Töltelék:
- egy marék málna
- 10-15 dkg túró
- 1 ek joghurt
- édesítő
- kb. 2 dl tejből készült tejszín ízű puding (vagy málna, vanília, fehér csoki)
(fél zacskó pudingporból készítve), de használhatsz vaníliás fehérjepudingot is!
Mi sem egyszerűbb, mindent alaposan mixelj össze. A lényeg, hogy a kész pudingot pár percig hagyd hűlni csak, aztán még melegen keverd a többi összetevőhöz.
Kedved szerint a lapot óvatosan kettévághatod, és megtöltöd a krémmel, vagy csak a tetejére is halmozhatod. Célszerű legalább félórát hűteni, aztán szeletelni, mert másképp szétszakad. Bízom benne, ízleni fog Neked is!?
Jó étvágyat!