Mandulával változatos és nagyon finom édességeket lehet készíteni, kiváló sütési alapanyag. Diétában sem kell nélkülözni, kiváló esszenciális zsírsav- valamint E-vitamin természetes forrása. Használjuk fel most egy jó kis fehérjés teasütemény receptben.
Mandula
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2 tojásfehérje
- 1 kis doboz görög joghurt
- mandulaaroma
- 2-3 ek. víz
- 1 ek. kókuszolaj
- 100 g őrölt mandula
- 50 g lenmagőrlemény
- 60 g vaníliás fehérjepor
- 2 tk. sütőpor
- édesítő tetszőleges mennyiségben
- 1 citrom reszelt héja
- mandulaszeletek a dekorációhoz
Mandulás teasütemény
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A száraz és nedves összetevőket keverd el külön-külön. Miután megvagy vele óvatosan forgasd össze a kettőt. Keverd addig, amíg el nem vegyülnek a hozzávalók egymással.
Egy őzgerincsütőt olajozz ki – vagy bármilyen hasonló sütőformát használhatsz – majd öntsd bele a tésztát.
Szórd meg mandulaszeletekkel és tedd a sütőbe 25-30 percre.
Miután kész, borítsd ki a sütőformából és vágd fel vékony szeletekre. Fogyaszthatod melegen vagy akár másnap is. A tetejét akár megszórhatod egy kis őrölt eritrittel is.
Tápérték:
174 kcal, 17 g fehérje, 60 g szénhidrát, 10 g zsír (amiből mindössze 2 g telített zsírsav)