Azt nem állíthatom, hogy ebben az édességben egyáltalán nincs kalória, de egészséges összetevőkből van, magas a fehérje tartalma és nagyon finom!
Mandulavajas
Hozzávalók:
- fél csésze vaníliás ízesítésű proteinpor
- 2 evőkanál kókuszliszt
- fél csésze puha mandulavaj
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál juharszirup
- 2-3 evőkanálnyi diabetikus csokidarabka
Mandulavajas édesség
Elkészítés:
Egy közepes méretű tálban keverd össze a fehérjeport és a lisztet, majd tedd félre.
Egy kis lábasban melegítsd össze a mandulavajat, kókuszolajat és juharszirupot, amíg szép sima nem lesz. Ha kész, öntsd bele a száraz lisztes keverékbe és jól elegyítsd el.
Végy elő egy téglalap formájú dobozt, béleld ki sütőpapírral és öntsd bele a keveréket. Legyen egyenletes, lenyomkodhatod az ujjaddal is.
Egy kis tálkában olvaszd fel a csokit, tedd 30 másodperces etapokra a mikróba, amíg teljesen folyós nem lesz, majd kiskanállal locsold végig a massza tetején.
Tedd a dobozt a fagyasztóba kb. 30 percre. Amikor összeszilárdult, akkor vedd ki, könnyen kiemelheted a sütőpapírt fogva és szeleteld fel kockákra. Már kész is!
A maradékot mindig tartsd a hűtőben és a legjobb állagod akkor éred el, ha a kívánt adagot pár percre szoba melegen hagyod, mielőtt elmajszolod.
Jó nasizást! 🙂