Ez a torta bármilyen ünnepi alkalomra elkészíthető. Nyáron a gyümölcsös könnyed torták a legjobb választásnak bizonyulnak friss, üdítő ízük miatt. Ez a mangós torta igazán különleges és amellett, hogy finom, gyorsan el is készítheted. Amiért a diétádba illik, az az extra fehérjetartalma a hozzáadott protein miatt.
Hozzávalók:
- 2 db mangó
- 1 csomag diétás vanília puding vagy vaníliás CreamJoy fehérjepuding
- 500 ml kókusztej/magtej
- 6 db M-es tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 2 ek. Soy Protein Isolate fehérjepor semleges ízben
- 4 ek. zabpehelyliszt
- 6 ek. édesítő
- csipet só
- 15 csepp vajas keksz ízű Tasty drops
Elkészítés:
A tojásfehérjét keverd habosra 3 ek. édesítővel, majd a tojás sárgáját az édesítő másik felével. Ezt követően óvatosan kanalanként add a sárgáját a fehérjéhez és keverd át. A lisztbe tedd bele a kimért fehérjeport a sütőporral együtt és ezt is alaposan keverd össze. Apránként adagold a lisztet és a fehérjeport is a tojásos habhoz, végül csepegtess a keverékbe vajas keksz ízű Tasty drops-ot.
Tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe a masszát és 160 fokon süsd tűpróbáig. (Az első 10 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tortalap!)
A vaníliás pudingot először kevés kókusztejjel keverd csomómentesre majd öntsd fel a maradék magtejjel és folyamatos kevergetés mellett készítsd el a puding krémet. Miután kihűlt a tortalap és a krém is, oszlasd el a krémet a torta tetején, majd szeletelt mangóval díszítsd.
Jó étvágyat!