Ha egy meccset nézel a meg a héten, legyen az a mai, hiszen szurkolhatsz a magyar a srácoknak! A focimeccs alatt viszont kell az a fránya rágcsálnivaló, ugye? Amíg a pasid sörözik és chipset eszik, te nyugodtan készíts magadnak egy ilyen finomságot. Én igyekeztem figyelni a színösszeállításra is, de ezek tökéletesen mártogatható zöldségek és most az is fontos szempont.
Zöldség mártogatós
Hozzávalók:
- 3 db kisebb répa
- 2-3 szál zeller
- fél db kígyóuborka
- + jó kis kesudió sosem árt.
Házi mártogatós szósz avagy kesudiós guacamole:
- 1 db avokádó (érett)
- 1 ek. 100% kesudió vaj
- fél db lilahagyma (apróra vágva)
- 1 db paradicsom (apróra vágva, kimagozva) vagy paradicsompüré
- fél chili (kimagozva, vagy chili por)
- 1 tk citromlé (vagy lime)
- 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva, legegyszerűbb fokhagymanyomóval)
- csipetnyi só
- fél teáskanál oregánó
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Zöldség mártogatós kesudióval
Megmosod a zöldségeket, a répát megpucolod – a többit én nem szoktam, szeretem az uborka és a zeller héját is. 🙂 Mindent hosszúkás csíkokra vágsz, hogy jól tudd mártogatni.
A szószt én botmixerrel készítettem, hogy finom krémes legyen. Igazából nagyon egyszerű; mindent összekeversz, ennyi a titok. Bevallom az enyém kicsit paradicsomosabb, de ha szeretnéd, hogy az avokádó domináljon, akkor két avokádó is mehet a szószba és akkor a zöld szín dominál majd jobban.
10 perc alatt össze tudod dobni, mellé egy kis kesut is ropogtathatsz pluszban, és máris elkerülted a chipset, amit abszolút nem fogsz bánni. De lehet a barátok is rákapnak!?