Egy egyszerű, kalóriaszegény, mégis nagyon finom salátaöntet receptjét osztom meg veled, melynek jellegzetes ízét a hónap “sztárja”, a medvehagyma adja és szigorú diétában is fogyasztható.
Medvehagyma
Hozzávalók (1 adag salátára való öntethez):
- 1 doboz (100-150 g) natúr joghurt
- 1-2 ek. gyenge ecet (akár ízesített, pl. fokhagymás, tárkonyos, vagy almaecet)
- medvehagyma ízlés szerint (friss az igazi, de a szárított sem rossz)
- 1 kk. só
- ízlés szerint őrölt bors
Medvehagymás salátaöntet
Elkészítés:
Fogj egy doboz natúr joghurtot – ha nem követsz szigorú diétát, a picit zsírosabb, görög joghurtot ajánlom vagy igazi háztáji, krémes joghurtot, mert ezekből a legfinomabb – majd adj hozzá 1-2 evőkanálnyi 5%-os ecetet.
A medvehagyma leveleket vágd apró darabokra, majd keverd a joghurthoz. Végül sózd, borsozd ízlés szerint.
Ha a hűtőben hagyod fél-1 órára, az ízek jobban összeérnek.
A salátádra csak fogyásztás előtt tedd rá, hogy ropogós maradjon!
Jó étvágyat!
Én próbáltam csirkés-szénhidrát csökkentett tésztás és füstölt tofus-tojásos-brokkolis salátával is, mindegyikkel isteni!