-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Bár még nem teljesen tisztázott tény, hogy mi is a pontos okozója az emlőrák kialakulásának, de a kutató orvosok fáradságos munkával folyamatosan vizsgálják az összefüggéseket. Eddig az már bebizonyosodott, hogy a betegség azzal kezdődik, ha a sejtek elkezdenek rendellenesen növekedni és ezek a sejtek gyorsabban osztódnak, mint az egészségesek. Csomók képződnek és kialakul a rákos megbetegedés. Legtöbb esetben a tejmirigyekben kezdődik a rosszindulatú elváltozás.

Mellrák

Melyek lehetnek a mellrákot előidéző kockázati tényezők?

  • elhízás
  • mozgásszegény életmód
  • túlzott mértékű alkoholfogyasztás
  • korábbi daganatos megbetegedés
  • családban lévő emlőrák
  • öröklött genetikai elváltozások
  • fiatalkorban vagy gyerekkorban sugárzásveszélynek kitett helyzetek
  • menzesz 12 éves kornál előbbi jelentkezése
  • 35 éves kor fölötti első terhesség
  • hormonkezelés

Mellrák és táplálkozás

Hogyan csökkentheted a mellrák kialakulásának kockázatát?

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A kutató orvosok a rizikó faktor listán, első helyen említették az obezitást, vagyis a kóros elhízást! A legfontosabb, hogy az étkezésedre odafigyelj minden körülmények között! Ha egy kiegyensúlyozott és egészséges diétát folytatsz, akkor egészen bizonyosan csökkenteni tudod a rákos sejtképződések kialakulásának kockázatát. Sőt! Hihetetlen változást tudsz elérni már önmagában azzal, ha csupán a fehér cukrot hagyod el! Nem csak az alakodra fog jótékony hatást gyakorolni ez az apró odafigyelés, de 50%-kal kevesebb esélyt adsz annak, hogy rosszindulatú sejtek képződhessenek a szervezetedben. A fehér cukorról kiderült az a tény is, hogy táplálja a rákos sejteket!

Érdemes körülnézni a kamrádban lévő polcokon és egy alapos szelektálást csinálni!

mellrak-dieta

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!