A húgomnak ígértem szülinapjára muffint és megkérdeztem tőle, milyen legyen. Átküldött egy „Nutella swirl” muffinról képet, pont akkor, mikor megjelent a Wheytella. Gondoltam, szuper, akkor ezt elkészítem! Sokat kísérleteztem vele, mire igazán jó lett. Először egy eredeti vajas receptet alakítottam át egészségesebbre, de túl édes és kicsit morzsás lett. Finom volt, de jobbat akartam. Kitaláltam, hogy részben datolyával és banánnal fogom édesíteni és a sok zsiradék helyett túrót teszek bele. Így még jobb lett, de túl nagy hőmérsékleten és túl gyorsan sütöttem, így túlbarnultak, nem volt még mindig az igazi. Harmadikra sikerült a legjobban, ezt a receptet osztom most meg veled is.
Hozzávalók (12 db kisebb muffinformához):
- 100 g zsírszegény túró
- 50 g magozott datolya
- 1 banán
- 1 tojás
- 30 g eritrit
- 50 g zabpehelyliszt
- 50 g rizsliszt
- 10 g bambuszrost liszt (elhagyható, de jobb lesz tőle az állaga)
- ½ csomag sütőpor
- 50 g Wheytella mogyorókrém
Elkészítés:
A datolyát áztasd be pár órára, vagy egy éjszakára annyi vízbe, amennyi ellepi. Ha megpuhult, a túróval, a tojással, a banánnal és az édesítővel együtt turmixold össze alaposan, majd jól keverd össze a lisztekkel és a sütőporral.
Adagold a masszát kis muffinformákba és mindegyiknek a tetejére tegyél egy-egy kiskanálnyi Wheytellát. Ezt egy fa pálcika segítségével körkörös mozdulatokkal keverd el a muffinok tetején úgy, hogy örvény szerű mintát kapj. 150 °C-on süsd kb. 30-35 percig.
Tápanyagtartalom 1 db sütiben:
84 kcal, 4 g fehérje, 12 g szénhidrát, 3 g zsír