Szeretem a tésztaételeket. Nem csak enni, de létrehozni is. Egyik nagy kedvencem a szilvalekváros derelye, de épp kifogytam a hagyományos lekvárból, ezért úgy döntöttem, hogy Wheytella-val, a fehérjés csokis-mogyorókrémmel helyettesítem. Finom lett! 🙂
Hozzávalók (18 db párnácskához):
- 110 g liszt (bármi, amit a diétádban használsz)
- 40 g durum tésztaliszt
- 1 db tojás
- nagy csipet só
- kézmeleg víz (amennyit felvesz a tészta)
- 180 g Peak Wheytella mogyorókrém tölteléknek
Elkészítése:
1. Egy tálba tegyük bele a hozzávalókat, és dolgozzuk össze. Ha porzik még a tészta, öntsünk hozzá egy kis vizet, ugyanis lisztfüggő, hogy mennyi vizet vesz fel a tészta. Cél a gyurma állag.
2. Mikor már nagyjából megvan a tészta, tegyük ki egy stabil felületre (pult, peremes nyújtódeszka, ami nem csúszkál, stb), és kézzel alaposan gyúrjuk át. Ha esetleg még mindig túl száraz lenne, vagy szakadozott felszínű, akkor benedvesített kézzel gyúrjuk tovább (ismételjük a nedvesítést ameddig szükséges). De ha pont a fordítottja történik velünk, azaz túl sok lett a víz benne, akkor értelemszerűen kevéske liszttel segíthetünk rajta.
3. Miután meggyúrtuk, fóliába csavarva rakjuk a konyhapultra (nyári melegben a hűtő legkevésbé hideg pontjára) 30 percre pihenni, hogy rugalmassá váljon a tészta.
4. Pihenés után nyújtsuk ki a tésztát (géppel 5-ös fokozat, kézzel 2 mm vastagságúra).
5. Ha van ravioli hajtogató eszközünk, akkor szaggassunk annak megfelelő méretű köröket a tésztából, tegyünk egyet az eszközre, töltsük meg egy teáskanál Wheytella krémmel, kenjük be a szélét vízzel, majd hajtsuk össze az eszközt. Kész is az első párnácska.
6. Ha nincs ilyen eszköz a háznál, akkor szaggassunk ki kb. 9 cm átmérőjű köröket a tésztából, töltsük meg egy-egy teáskanál Wheytellával, kenjük le vízzel a széleket, hajtsuk őket össze, és villa segítségével nyomjuk körbe a peremeket, hogy jól ragadjanak össze, így főzés során nem fog kifolyni a töltelék.
7. Bő sós vízben főzzük készre a tésztát, és még azon melegében tálaljuk egy kis ribizli szósszal.
Isteni finom a kettő együtt!
Ha rászánunk a munkálatokra egy kis időt, érdemes egyszerre több adagot is elkészíteni, hogy főzés helyett pár darabot lefagyasszunk az ínséges időkre. Így amikor edzés után farkas éhesen trappolunk a hűtőhöz, két mozdulattal el is tudjuk készíteni a szénhidrátpótló csodafalatokat!
Egyszerűen csak ki kell kapni a fagyasztóból a párnácskákat és a zubogó forró vízbe dobva nincs is más dolgunk, mint elvégezni az edzés utáni nyújtást, vagy csak nyálcsorgatva várni, hogy megfőjön
10-15 perc alatt a tészta! 🙂
100 g párnácska 194.4 kcal-t, 7.7 g fehérjét, 21.3 g szénhidrátot és 11 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat!