Ez a saláta szezonális zöldséget-gyümölcsöt és egyéb hozzávalókat tartalmaz, vitamindús és egyáltalán nem egy unalmas, hétköznapi saláta, amitől elmenne a kedved. Csupán 15 perc és már eheted is. 🙂
Brokkoli saláta
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli rózsáira szedve
- 1 csokor újhagyma (de lehet lila vagy póré is) finomra vágva
- 1 citrom leve és héja
- só, bors, vegamix, szerecsendió
- 1 kiskanál dijoni mustár
- pici folyékony édesítő
- 2 dl joghurt
- 2 evőkanál light majonéz
- 1 alma felkockázva
- 1 marék dió
Majonézes brokkoli saláta
Elkészítés:
A brokkolit egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon párold meg, sózd, borsozd, szórd meg vegamix-szel és adj hozzá egy kevés őrölt szerecsendiót is. Miután megpárolódott, de még roppanós (maximum 5 perc), tedd félre, hogy kihűljön.
Addig egy tálban keverd el a joghurtot, a fűszerekkel, citromlével, citromhéjjal, édesítővel, mustárral, majd add hozzá a hagymát, almát, végül a brokkolit.
A tetejét szórd meg dióval, és máris készen van!