A málna íze önmagában is csábító, hát még sütemény formájában! Ha paleo diétát követsz, akkor ez a legjobb kora nyári recept számodra!
Paleo süti
Hozzávalók a málna szószhoz:
- 250 g érett málna
- 1 evőkanál juharszirup vagy a diétádnak megfelelő édesítő
- 1 evőkanál útifű maghéj vagy 2 tk konjak liszt – ezek a sűrítő anyagok, minél többet teszel, annál dzsemmesebb lesz. 🙂 Az útifű darabos!
A morzsához:
- 50 g mandulaliszt vagy ha nem szigorú paleo, akkor GM zabliszt
- 40 g pecan dió
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál lenmag
- 3 db magozott datolya
- 2 evőkanál dióolaj
- 1 evőkanál vaníliakivonat
Málnás paleo süti
Elkészítés:
1. Először készítsd el a málnaszószt. Tedd a málnát egy turmixgépbe és pürésítsd. Ezután tedd egy serpenyőbe és add hozzá a szirupot (édesítőt) és a füvet/konjak lisztet. Keverd össze jól a hozzávalókat és főzd 23 percig, amíg bugyogni nem kezd. Kanalazd bele egy tálkába és tedd félre.
2. A morzsához melegítsd elő a sütőt 200 C fokra. Mixeld össze az összes felsorolt hozávalót, amíg ragacsos, de omlós nem lesz. Egy kicsi tepsit bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a keveréket. Símtsd el egyenletesre és jól nyomd össze. Ezután kend a tetejére a málnaszószt és szórd meg a tetejét kókuszpehellyel.
3. Tedd az előmelegített sütőbe 10 percre, majd a fagyasztóba 30 percre, hogy megszilárduljon. Ezek után szeletelheted és fogyaszthatod.
A paleo étkezés is egyfajta diéta, amihez nagyon sok alapanyagot találsz a képre kattintva!