Minden évben megpróbálunk valami újat kitalálni a Fitbalance-ra, idén tavasszal a diétás Peak muffin volt a nyerő! Közel 1850 db-ot vittünk magunkkal, de kora délutánra már alig volt belőle. Kíváncsi vagy a receptre? Eláruljuk, hogy Te magad is el tudd készíteni!
Gluténmentes muffin
Hozzávalók, kb. 25 db sütihez
- 7 mérőkanál, kb. 110 g dupla csokis Delicious Whey fehérjepor
- 250 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
- 2 db alma reszelve
- 1 csomag sütőpor
- folyékony édesítő ízlés szerint
- 2 tojás
- késhegynyi szódabikarbóna
- víz
- muffin sütőforma
Gluténmentes cukormentes muffin
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a tojásokat is. Önts hozzá annyi vizet, hogy könnyen kavarható tésztát kapj.
Egy muffinformát fújj ki olajspray-vel, vagy béleld ki muffin papírral és öntsd 3/4-ig tésztával. Meg fog emelkedni, ne tedd teljesen tele.
Süsd kb. 10-15 percig, de azért végezz tűpróbát, hogy biztosan megsült-e. Vigyázz, hogy ne is süsd túl, mert akkor nagyon kiszárad a tészta.