Vidám, vendégváró édesség, mellyel egy kis szín csempészhetünk a szürke hétköznapokba.
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek. zabpehelyliszt vagy ch csökkentett liszt
- 2 ek. Peak Whey Delicious vaníliás fehérjepor
- 4 ek. víz
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek. eritrit
- 2 kk. piros ételszínező
- 2 kk. kék ételszínező
Töltelék:
- 2 dl növényi tej (ízlés szerint, kinek mi fér bele a diétájába)
- 1 dl víz
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2 ek. Peak Whey Delicious vaníliás fehérjepor
Tetejére:
- 1-2 ek. Peak wheytella krém
- 1 marék durvára tört török mogyoró
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk és a sárgáját az eritrittel fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, fehérjeport, sütőport és az ételszínezőket.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgás masszához keverjük óvatosan, nehogy összetörjük a habot. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 175 fokon 10 percig sütjük. Ha elkészült, még melegen feltekerjük, amikor kihűlt. A közben elkészített és lehűtött pudingunkkal megtöltjük, feltekerjük.
Megkenjük Dietellával a tekercs tetejét és megszórjuk mogyoróval, egy órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.