Diétás, fehérjében gazdag aranygaluska, proteines vaníliasodóval

Sokak nagy kedvence az illatos, kelt tésztából készülő diós finomság. Hideg évszakokban szerintem különösen jóleső kényeztetés a diós, forró vaníliasodóval leöntött aranygaluska. Tudatos életmódba viszont nagyon nehezen beilleszthető, tekintettel az alapanyagokra (rengeteg vaj, búzaliszt, cukor). Bíztam benne, hogy egyszer forgatom majd annyira rutinosan a fitt-fakanalat, hogy meg tudjam kreálni az aranygaluska alakbarát, karcsúsított verzióját, amit bűntudat nélkül készíthetek és fogyaszthatok. A következő recepttel nagyon elégedett vagyok, szerintem sikerült a nagy klasszikushoz egészen hasonló, mégis fehérjében és rostban gazdag desszertet kreálni. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nagy elődhöz viszonyítva nem csak a makronutriens-összetétele kedvezőbb a modernizált receptnek, de nagyjából 35 perc alatt elkészíthető, nem igényel sem hosszas kelesztést, sem fárasztó gyúrást. Kezdőként is nyugodtan hozzáfoghatsz!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A langyos tejben elkeverjük a porélesztőt és hagyjuk felfutni. A száraz hozzávalókat (vaníliás tejsavó fehérje, rostmix, sütőpor, vanília őrlemény) egy magas falú edényben keverjük össze.

2  tojást habosítsunk fel robotgép segítségével az édesítőszerrel és az MCT olajjal. Ezután keverjük hozzá az élesztős tejet. Öntsük a száraz hozzávalókhoz és gyúrjunk belőle egy cipót. (Ha nagyon ragadna a tészta a kezünkhöz, adjunk még hozzá rostmixet, vagy egyéb liszthelyettesítőt és dolgozzuk bele a tésztába, míg az könnyen elválik a kéztől.) Lefedve kelesszük 20-30 percig.

Fújjunk ki egy kuglóf- vagy tortaformát EZ-Coat olajspray-vel, és vizes kanállal szaggassunk kis tésztadarabokat a formába. Egy sor kiszaggatása után után hintsük meg a tészta tetejét darált dió és cukorhelyettesítő keverékével. Járjunk el így minden kiszaggatott réteg után, így képezve diós rétegeket a galuskák között. Folytassuk, míg el nem fogy a tészta.

A tetejét szintén hintsük meg dióval, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. A sütési idő változó, 20 perc után érdemes többször ránézni a galuskákra. Nagyjából 30-35 perc alatt megsülnek. Én légkeveréses funkción, 180 fokon 30 percig sütöttem.

Miután a sütőből kivettük, borítsuk egy tálra a tésztát, és hagyjuk úgy kihűlni, hogy a kuglófformát nem vesszük le róla. Így nem szárad ki az aranyagluska.

Vaníliapudinggal tálaljuk. Ajánlom hozzá a Peak fehérjés vanília pudingját.

Kedves egészségedre!:)

aranygaluska-vanilias-feherjevel

Aranygaluska

Diétás aranygaluska

Antal Krisztina

Antal Krisztina

Antal Kriszta vagyok, 10 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a sportolással, egészséges táplálkozással.4 éve dolgozom az egyetemi tanulmányaim mellett fitness edzőként. A kezdetek kezdetén a spinracing jelentette a nagy szerelmet és belépőt a csoportos fitness órák világába, ami olyannyira magával ragadott, hogy végül elvégeztem a spinracing oktatói tanfolyamot, hogy edzőként dolgozhassak, majd testépítés-fitness edzői oklevelet szereztem. Idővel olyannyira megszerettem ezt az életvitelt és mindazt a pozitív változást, amit az életembe hozott, hogy mára a legkedvesebb hobbimmá vált; nem telik el úgy nap, hogy ne sportolnék, ne olvasnám el a legújabb hozzáférhető tanulmányokat az egészséges életvitellel és táplálkozással kapcsolatban, vagy ne próbálnék ki egy újabb fitness receptet. Emellett a konyhában évek óta kitartóan kísérletezem új, alternatív alapanyagokkal (kedvenceim pl. : a tejsavó fehérjepor, növényi rostlisztek, magas proteintartalmú táplálékkiegészítők ) és receptekkel, hogy ideális makronutiens-arányú, diétába könnyen beilleszthető recepteket kreáljak. 2013 óta írom a blogom, ahol saját, kipróbált és jól működő fitness receptjeimet közlöm, melyekre kivétel nélkül jellemző, hogy magas fehérjetartalommal bírnak, alacsony zsír- és szénhidráttartalom mellett.
Antal Krisztina
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Diétás, fehérjében gazdag aranygaluska, proteines vaníliasodóval
3 szavazat, 5.00 átl. szavazat (96% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Diétás, fehérjében gazdag aranygaluska, proteines vaníliasodóval
3 szavazat, 5.00 átl. szavazat (96% pont)
3866
Diétás főzőcske, Édességek, Fehérjeporos receptek
, ,