Évek óta nézegetem a cukkinis sütőrecepteket, de eddig nem jutottam el oda, hogy ki is próbáljam. Most végre eljött az idő és egy protein brownie-t sütöttem a tetején az egyik kedvenc gyümölcsömmel, a nektarinnal.
A cukkini azért nagyon jó alapanyag, mert szinte semmi íze, így fel sem tűnik a sütiben (már nyersen is brutál finom volt a tészta), illetve minimális a kalóriatartalma is, így jól használható zsiradék helyett a tésztákba – egyszóval kiváló állagjavító.
Protein brownie
Hozzávalók:
- 200 g cukkini
- 100 g zabpehelyliszt
- 50 g Slim Secret Protein (én rumos-csokissal csináltam, de az oreos és a csokis-mogyorós is jó)
- 20 g zsírszegény kakaópor
- 1 db tojás
- 1-2 nektarin
- édesítő ízlés szerint
- ½ csomag sütőpor
Protein brownie recept
Elkészítés:
A cukkinit hámozd meg, majd vágd darabokra. Ezután a tojással együtt turmixold le. Keverd össze a liszttel, fehérjeporral, kakaóval, sütőporral, majd édesítsd ízlés szerint.
Ha túl sűrű lenne a massza – ez a cukkinid víztartalmán múlik, adj hozzá egy kis vizet, ha híg, akkor zablisztet.
Öntsd egy szilikonos sütőformába, majd a tetejére kockázz fel egy-két nektarint. Mehet rá bőven gyümölcs, mert úgy finomabb, szaftosabb lesz az eredmény, nélküle kiszáradhat a süti. Én csak egy nektarint használtam, de úgy érzem, mehetett volna több is.
Süsd 150-160 °C-ra előmelegített sütőben kb. fél órát.
Ha elkészült, szórd meg fahéjjal vagy por édesítővel, szeld kockákra (nekem 16 db lett) és fogyaszd egészséggel!