-+=
Olvasási idő: 2 perc

Évek óta nézegetem a cukkinis sütőrecepteket, de eddig nem jutottam el oda, hogy ki is próbáljam. Most végre eljött az idő és egy protein brownie-t sütöttem a tetején az egyik kedvenc gyümölcsömmel, a nektarinnal.

A cukkini azért nagyon jó alapanyag, mert szinte semmi íze, így fel sem tűnik a sütiben (már nyersen is brutál finom volt a tészta), illetve minimális a kalóriatartalma is, így jól használható zsiradék helyett a tésztákba – egyszóval kiváló állagjavító.

Processed with MOLDIVProtein brownie

Hozzávalók:

  • 200 g cukkini
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 50 g Slim Secret Protein (én rumos-csokissal csináltam, de az oreos és a csokis-mogyorós is jó)
  • 20 g zsírszegény kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1-2 nektarin
  • édesítő ízlés szerint
  • ½ csomag sütőpor

Protein brownie recept

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A cukkinit hámozd meg, majd vágd darabokra. Ezután a tojással együtt turmixold le. Keverd össze a liszttel, fehérjeporral, kakaóval, sütőporral, majd édesítsd ízlés szerint.

Ha túl sűrű lenne a massza – ez a cukkinid víztartalmán múlik, adj hozzá egy kis vizet, ha híg, akkor zablisztet.

Öntsd egy szilikonos sütőformába, majd a tetejére kockázz fel egy-két nektarint. Mehet rá bőven gyümölcs, mert úgy finomabb, szaftosabb lesz az eredmény, nélküle kiszáradhat a süti. Én csak egy nektarint használtam, de úgy érzem, mehetett volna több is.

Süsd 150-160 °C-ra előmelegített sütőben kb. fél órát.

Ha elkészült, szórd meg fahéjjal vagy por édesítővel, szeld kockákra (nekem 16 db lett) és fogyaszd egészséggel!

Processed with MOLDIV

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.