Sokszor kérdezik tőlem, hogy és tartok-e csaló napot a diéta alatt. Erre azt szoktam válaszolni, hogy nincs rá szükségem.
Mindig furcsán néznek rám és biztosan mazochistának néznek, de valójában nincs rá szükségem, hiszen PONT AZÉRT végeztem el a cukrász tanfolyamot, hogy tudjam az alapokat, és tudjam mit hogyan alakíthatok át (vagy nem:)) – , és így nagyon könnyen tartom a diétám.
Egyszerűen ha megkívánok egy sütit, megcsinálom az igényeimre… vagy épp jelen esetben Anyukáméra, hiszen ez neki készült, Anyák napja alkalmából. (Anyu is igazi nő, vigyáz az alakjára, úgyhogy nála is jó pont az én “hóbortom”!)
Azért készítek fehérjeporból süteményeket, mert:
- ezek nem emelik meg a vércukorszintemet
- sokkal laktatóbbak
- legtöbbször csökkentik a sütik kalóriatartalmát
- csökken a szénhidrát – esetleg zsírtartalom is, ha például valamilyen zsírhoz kötődő ízt is kiváltasz vele – például a diót a Somló galuska Slim fehérjével szoktam!
- …és nem utolsó soron nagyon finom ízt adnak bármilyen receptúrás sütinek!
Most KAZEINT használtam – mert ez jó a piskótába is (ott a tejsavó nagyon szárít, nekem nem jött be…) és a krémbe is finom!
Diéta PRO TIPP: most legutóbb light mascarpone krémmel csináltam, nekem ez jobban bejött, mint a csak tejszínes… a tejszínnel amúgy is mindig az volt a parám, hogy rosszul verődik fel és szétfolyik. 🙂
Ha a light mascarpone is sok – ez egy nagyon absztrakt gondolat: de ha jobban le akarod nyomni a zsírt, Skyr joghurttal próbálkozz.
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 7 db tojás
- 100 gramm tönkölyliszt vagy rizsliszt
- 40 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 70 gramm eritirit
- 35 gramm kókuszolaj
- 250 gramm light mascarpone
- 30 gramm Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 2 csomag tejszínes pudingpor
- 600 ml tej
- 6 db lapzselatin
- 300 gramm tejszín
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint kandírozott gyümölcskocka
Hozzávalók
A tésztához - 22-24 cm forma
A krémhez
|
- A tojásokat válaszd ketté, a tojások sárgáját keverjük ki az olajjal.
- Alaposan keverd ki az eritritet a liszttel, proteinnel.
- A tojásfehérjét habbá verjük. A fehérjehabba elsőnek a tojássárgát forgatjuk bele óvatosan, majd több részletben a lisztes részt. Óvatosan kavard el, ne törjön a hab és ne maradjon az alján tojás vagy lisztes rész elkeveretlenül!
- Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és elegyengetjük. 180 fokon körülbelül 35 perc alatt elkészül.
- A pudingot főzd meg a tejjel. A krémhez keverd bele a fehérjeport.
- A zselatinlapokat áztasd vízbe, és ha megpuhultak, a meleg pudingba keverd bele.
- A pudingba keverd bele a mascarponét - végül a felvert tejszínhabbal több lépésben lazítsd fel.
- A tortát kihülés után 3 fele vágd, majd töltsd meg a krémmel! Minden réteget szórj meg kandírozott gyümölcscukorral, ha szereted. A dekoráció nálam pirított mandula, és dekor rózsa volt.