Az a fránya puffadás! Nem is gondolnád, hogy mely élelmiszerektől puffadhatsz fel!

puffadas_elelmiszerekEvés után akkora a hasad, mint egy terhes nőnek? Nem érted mitől puffadsz, pedig egészségesen étkezel? Attól, hogy valami egészséges, még lehetsz rá érzékeny és puffadhatsz tőle. Itt van néhány étel, ami ludas lehet, hogy vacsora után úgy érzed magad, mint egy jóllakott óvodás.

Puffadás

Fokhagyma

fokhagymaEgy szuper étel, ami nagyon egészséges, mégis számos vizsgálat kimutatta, hogy puffaszt. Rengeteg vitamint és aminosavat tartalmaz, és sokak szerint csökkenti a puffadást, de az az igazság, hogy a benne lévő vegyületekre érzékenyeknél pont az ellenkező hatást váltja ki. Tény, hogy segíti a szív- és érrendszer működését, de ha rossza gyomrod utána, inkább keveset, vagy ne is egyél belőle.

Padlizsán

A rendkívül egészséges étel védi a szívet, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, és isteni padlizsánkrém készíthető belőle. Viszont, ha túl sokat eszel belőle, bizony felpuffadhatsz tőle. Ha ilyen problémával küzdesz, válaszd helyette inkább a cukkinit!

Puffadás emésztőenzimek

Fehérjeporok

Bizonyos fehérjeporok, például a savófehérje (nem az izolátum), a szójafehérje és a borsófehérje sokakat felfújnak. Az is lehet, hogy nem magára a fehérjeporra vagy érzékeny, hanem a benne lévő adalékanyagokra, így ha teheted, próbálj minél jobb minőségűt választani, mert ezek már emésztést segítő enzimeket is tartalmaznak. Jól nézed meg az összetételét, mielőtt vásárolsz.

Inulin

Ez egy folyékony növényi étkezési rost, ezt a zöldségek és a gyümölcsök tartalmazzák. Jó baktériumnak számít, ami jót tesz, azonban ha érzékenyek vagyunk rá, nagyon kellemetlen érzést okozhat.

Káposztafélék

A káposztafélék kéntartalmuk és illóolajaik miatt bizony okozhatnak kellemetlen gázképződést, ha érzékeny vagy rájuk. Ezen úgy tudsz segíteni, ha fogyasztás előtt megfőződ, és főzés idején leveszed a fedőt a lábasról, mert így a gázok is el tudnak párologni. Legjobb, ha forrás után leöntöd róla a vizet és újra pótolod. Ha biztosra akarsz menni tegyél egy kevés almaecetet a vízbe a főzés végén.

Hummusz

hummuszCsicseriborsóból készül, a vegánok egyik kedvence. Rendkívül gazdag fehérjében, a húsevők is előszeretettel fogyasztják. Csökkenti a koleszterinszintet, sőt megakadályozza, hogy étkezés után megugorjon a vércukorszint. Azonban, mint a legtöbb bab és borsóféle, ez is puffasztja az arra érzékenyeket.

Gyümölcsök

A gyümölcsök nagyon fontos szerepet játszanak az táplálkozásunkban. Fontos azonban, hogy mikor és mivel fogyasztod őket. Vannak olyan kombinációk, amelyektől egy-kettőre kellemetlenül érezheted ,agad. Az érzékeny gyomrúak a szedertől, a narancstól, a banántól, a citromtól, a lime-tól és akár a papayától is puffadhatnak. Ha ezekből ennél, akkor étkezések után várj legalább fél órát, mielőtt nekik esnél.

Megtaláltad a puffadásod okát?

lapos_has_emesztest_segito

Peak Girls – Kalóz Enikő, olvasói bejegyzés

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Kalóz Enikő

Kalóz Enikő

A Peaknél dolgoztam 2 évig, és nagyon megszerettemezt a világot. Minden Peakshopos folyamatban részt vettem, az ügyfélszolgálaton érdekes szakmai kérdésekkel találkoztam. Ezekből merítettem neked az írásaimhoz!
Kalóz Enikő
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Az a fránya puffadás! Nem is gondolnád, hogy mely élelmiszerektől puffadhatsz fel!
1 szavazat, 4.00 átl. szavazat (83% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Az a fránya puffadás! Nem is gondolnád, hogy mely élelmiszerektől puffadhatsz fel!
1 szavazat, 4.00 átl. szavazat (83% pont)
3369
Blog
, ,