A hajdina egy növény, azoknak akik ezt nem tudnák. 🙂 Puffasztott hajdina magot, pirított, nyers és pucolt hajdina magot is kapni, és esszük liszt formájában is.
Lassan beköszönt a totális influenza szezon is, így valahogyan vértezzük fel immunrendszerünket a harcra! Ebben segít ez a remek étel is. A hajdinától elrettenőknek üzenem, apukám világéletében utálta a hajdinát, de ezt a rakottast imádja! Talán azért, mert a pörkölt jelleg kellőképp tompítja a hajdina jellegzetes furcsa illatát és ízét. 🙂 Szóval csak bátran, hisz a hajdina a másik ősi anti aging gabonánk, ideje, hogy visszatérjen a konyhánkba!
Mi kell bele?
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál édesnemes étkezési paprika
- só
- bors
- 40 g Peak Vegan Protein Fusion fehérje (semleges ízű)
- 1,5 dl tejföl
- 1 + 3 dl víz
- 15 dkg hajdina
- 35 dkg darált pulykahús
- 1 teáskanál kókuszzsír
- 70 dkg savanyú káposzta
Hogyan kell elkészíteni?
1. Kókuszzsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a darált húst és süssük meg. Ha már kifehéredett teljesen, mehet bele a paprika, só, bors és a fokhagyma zúzva. Keverjük el alaposan.
2. Jöhet a hajdina főzése. Ezt lehet külön is, de én általában a húshoz adom hozzá a hajdinát, ráöntöm a vizet (ez jelen esetben a 3 dl), lefedem, és megfőzöm.
3. Ha kész a húsos hajdina, akkor elkezdhetjük a jénai edényünkbe rétegezni a savanyú káposztával egyetemben. Az első réteg a káposzta, a második a tejfölös krém (1 dl vízzel rázzuk össze a fehérje porunkat – én a vegán poromat használom minden nem édes ételemhez, mert nekem egyszerűbb ezzel főzni, hisz hol vega, hol húsos étel receptjével kerülök szembe – és keverjük hozzá a tejfölt), végül jöhet a harmadik réteg, a húsos hajdina. Ismételjük ezt addig, míg teli nem lesz a tálunk.
4. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre (kb. 30 perc).
100 g rakott hajdina 81 kcal-t, 8 g fehérjét, 8 g szénhidrátot és 2 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat!
rakott hajdina
rakott hajdina fehérjével
Referenciák:
Google Keresések
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Rakott hajdina, vegán fehérjével!" című cikkhezNem akarok ünneprontó lenni, de egyébként minek bele a vegán fehérje, ha közben állati fehérje is van benne…?
:))
Szia Vera,
Abszolút igazad van. Ez nem Vegán étel, DE Vegán fehérjével is finom. Pont az volt otthon.
Móni