Nem csak egy vasárnapi ebéd nélkülözhetetlen résztvevője a rántott hús, hét közben is van, hogy megkívánja az ember. Sajnos a zsírban tocsogó, fehér lisztes-zsemlemorzsás változat közel sem engedhető meg egy szigorú diétában, ráadásul nem is egészséges. Nem kell lemondanod a rántott husiról, egy kis odafigyeléssel a saját igényeidnek megfelelően is el tudod készíteni.
Rántott hús
Mire lesz szükséged?
- tetszőleges mennyiségű csirkemell (attól függően, mennyire vagy éhes)
- barna rizsliszt
- tojásfehérje
- olajspray vagy kókuszzsír
- fűszerek (fokhagyma, fehérbors, fűszerpaprika, só)
- magkeverék – tökmag, fenyőmag, szezámmag, lenmag, napraforgómag – lehet előre csomagoltat is kapni vagy magadnak is kikeverheted
Rántott hús recept
Elkészítése:
- A csirkemellet klopfold ki, kend meg fokhagymával és fűszerezd!
- A tojásfehérjét verd fel, ízlés szerint tegyél hozzá egy kis zöldfűszert és sót (sokkal finomabb lesz a panír tőle)!
- A magkeveréket picit őröld meg, majd keverd hozzá a barna rizsliszthez!
- A hússzeleteket forgasd meg a sima rizslisztben, majd tojásfehérjében, végül a magkeverékes rizslisztben!
- Olajspray-vel fújkáld meg a panírozott husikat, majd előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára!
Köretnek készíts hozzá egy könnyű salátát vagy uborkasalátát!
Jó étvágyat hozzá:)