-+=
Olvasási idő: 2 perc

Gyors süteményre vágytam, így erre esett a választásom, egy kis mandulavajjal turbózva. Használjátok ki a szezon gyümölcseit, így én ősszel és télen rengeteg almás süteményt eszek. A Peak 100 %-os mandulavaja pedig nagyon jól illik hozzá, ha marad belőle addig, és nem eszitek meg kiskanállal az egészet, amíg a süteményt elkészíted.

Mit kell tudni a manduláról és a mandulavajról? 

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

• magas E vitamin tartalom
• magas kalcium, magnézium, foszfor tartalom
• riboflavin tartalma magas
• a többi olajos maghoz képest alacsony kalória tartalom
• azonban a MÉRTÉKLETESSÉG a kulcs itt is, amit valljuk be, elég nehéz tartani, főleg kenhető formájában,
• akárhogy is, egy csonthéjas magról beszélünk, aminek magas a kalória tartalma.
• valamint az omega6 omega3 aràny miatt is érdemes mértékletesen kanalazni a mandulavajas bödön alját.

Tápanyagadatok
Kevert almás pite zabpehelyliszttel
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 101 Ebből zsírsavak (kcal) 54
% DV (napi érték)*
Összes zsír 6g 9%
Szénhidrát 7g 2%
Fehérje 2g 4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 300 gramm alma
  • 1 db tojás
  • 20 gramm kókuszolaj
  • 30 gramm eritrit
  • 25 gramm vaníliás eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 70 gramm zabpehely ( glutén érzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 1 kávéskanál keksz fűszer
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 gramm étcsokoládé (eritrittel vagy steviával ízesítve)
  • ízlés szerint Peak Almondy mandulavaj tetejére
  • ízlés szerint eritrit szóráshoz
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 300 gramm alma
  • 1 db tojás
  • 20 gramm kókuszolaj
  • 30 gramm eritrit
  • 25 gramm vaníliás eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 70 gramm zabpehely ( glutén érzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 1 kávéskanál keksz fűszer
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 gramm étcsokoládé (eritrittel vagy steviával ízesítve)
  • ízlés szerint Peak Almondy mandulavaj tetejére
  • ízlés szerint eritrit szóráshoz
Elkészítés
  1. Az almákat pucoljuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a folyékony kókuszolajat, az eritritet, a vaníliás eritritet, a sütőport, a fűszereket és végül a zabpelyhet. Keverjük csomómentesre és pihentessük a masszát 10 percig.
  3. Ezalatt az étcsokoládét vágjuk apró darabokra (vagy használjunk csokoládé cseppeket) és keverjük hozzá a masszához. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát.
  4. Úgy oszlassuk el, hogy körülbelül 1,5- 2 centiméter magas legyen a tésztánk. Viszonylag sűrű tésztát kapunk, így ha nagyobb a tepsi, akkor se fog szétfolyni a tészta.
  5. Előmelegített sütőben 175-180 fokon 30-35 percig süssük. Ha kihűlt vágjuk hat szeletre, szórjuk meg porrá őrölt eritrittel és csorgassunk rá egy kis mandulavajat.

Ünnepi puncsos süti ITT!

almás pite zabpehelyliszttel

kevert almás pite zabpehelyliszttel

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.