ALMÁS PITE, omlós, ropogós, szaftos… és ami szintén nem rossz: hogy full egészséges. MIÉRT?
Ha nem is lehet mindent szuper diétásan elkészíteni – törekedj arra, hogy magas minőségű tápanyagokból készüljön a sütike – hiszen nemcsak az íze lesz sokkal „kézművesebb”, de az egészségünknek sem árt. Igazi lélekkényeztető!
A Peak fitt almáspite érdemjegyei:
- cukormentes
- fehérbúzaliszt helyett zablisztből készült (azaz nem emeli meg a vércukrot, rostban gazdag) – illetve tönkölyliszttel a nyújthatóság javítása miatt kellett beletenni. A tönkölyliszt amúgy magas fehérjetartalmú, ásványi anyagokban gazdag búzaféle
- fehérjeporral növeltük a tápértékét
- vajjal készült, ami a közhiedelemmel ellentétben nem egészségtelen mint a hidrogénezett, ipari hulladékként is emlegetett margarin
- eszméletlen finom reform volta mellett!!! Íme, ez a tekintet is a bizonyíték:))
További tipp:
— A Peak Flav Powderekkel szinte kalória nélkül tudsz neki adni egy finom diós-almás-vaníliás ízt. Használd ezt vaníliás cukor és plusz dió helyett (kis dió kell, de ezzel az ízesítőporral egy részét kiválthatod, a vaníliás cukrot pedig pláne! Mint egy cukor nélküli almáspite fűszerkeverék :))
— A liszt egy részét bátran helyettesítsd fehérje porral: például a fahéjas csigás Slim&Beuty, a somlóis vagy a zserbós nagyon passzol bele!
Az alábbi VIDEÓN adunk Neked még jó pár tippet, hogyan tudod ezeket az ízesítő porokat szuperül felhasználni!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 2 adagolókanál Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
- 750 gramm alma (magozva, meghámozva)
- 5-10 gramm útifű maghéj attól függően mennyire leveses az alma
- 35 gramm darált dió
- ízlés szerint eritrit
- 2 db tojás amiből egy kicsit tegyél félre a kenéshez!
- 10 dkg eritrit
- 100 gramm zabliszt
- 120 gramm tönkölyliszt
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel zserbó íz 500g
- 125 gramm vaj
- 1 adagolókanál Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
- 2-3 evőkanál sárgabarcklekvár cukormentes
Hozzávalók
Az almás részhez
A tésztájához:
Pluszban:
|
- A lisztes részhez morzsold hozzá a vajat, majd ha már porhanyós-morzsalékos és nincs benne vaj-gubics, mehet bele a többi. Tedd hűtőbe. (Jól gyúrható massza kell, ha törik, 1-2 kanál tejföl/Skyr joghurttal javítsd)
- Az almát lereszeljük, és a többi hozzávalóval keverd össze, a levet NE csavard ki!
- Nyújtsd ki a pitetésztát, helyezd kb 24 cm formába és vágd le a szélét. Szurkáld meg az alját - majd süsd elő 190fokon kb 10 percig.
- Készítsd el a töltit. És ne edd meg, amíg vársz :)))
- A maradék tésztából készítsd el a dekort a tetejére.
- A megsült lapra kenj 1-2 ek. baracklekvárt - majd halmozd rá a tölteléket és borítsd be a mintával
- Kend le tojással, majd 175 fokon 30 percig alatt aranybarnára süsd. !!! Várd meg amíg kihűl, csak utána szeleteld !!!