-+=
Olvasási idő: < 1 percÚjabban a fasírt az egyik kedvenc kajám, mert így nem unalmas a hús sem, a zöldség sem, ráadásul jó melegen, de finom (sőt talán finomabb is) hidegen.
Ezt most pulykamellből, vörösbabból és sajtból készítettem.
Azt hiszem a közeljövőben számíthattok tőlem még pár fasírt receptre, mert most nagyon belejöttem a gyártásukba. 😀
Tápanyagadatok
SAJTOS VÖRÖSBABOS PULYKAMELL FASÍRT
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 154
Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,9g
3%
Szénhidrát 14g
5%
Fehérje 14g
28%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 40-45 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
- 450 gramm pulyka vagy csirkemellfilé
- 500 gramm vörösbab konzerv
- 100 gramm reszelt light sajt
- 1 db hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 50 gramm teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- ízlés szerint só, bors, chili, zöldfűszerek
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra.
- Ha nem eleve darált hússal és reszelt sajttal dolgozol, akkor a húst daráld le, a sajtot reszeld le nagy lyukú reszelőn.
- A babkonzerveket csepegtesd le, majd nyomkodd össze a babot egy krumplinyomó segítségével. Nem baj, ha darabos marad kicsit.
- A hagymát és a fokhagymát vágd apró darabokra.
- Keverj össze mindent és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, chilivel és zöldfűszerekkel.
- Jól dolgozd össze a masszát, majd formálj belőle fasírtokat. Nekem 10 db jó nagy lett.
- Forgasd meg teljes kiőrlésű zsemlemorzsában, majd tedd őket egy sütőpapírral lefedett sütőlapra.
- Kb. fél órán át süsd az egyik oldalukat, majd fordítsd meg őket és további 20 percre tedd vissza a sütőbe.
- Fontos, hogy ha kisebb fasírtokat csinálsz, ennél kevesebb lehet a sütési idő, úgyhogy figyelj rájuk, nehogy elégjenek!
- Tálald rizzsel, salátával, párolt zöldségekkel, vagy akár hidegen, önmagában.