Új házi kedvencünk lett :) Ami olyan szuper tápértékű, és annyira fehérjedús, hogy nemcsak egy kemény lábedzés után vállalható be :) Hanem akár egy "szimpla" vacsoraként is :)
Új házi kedvencünk lett :) Ami olyan szuper tápértékű, és annyira fehérjedús, hogy nemcsak egy kemény lábedzés után vállalható be :) Hanem akár egy "szimpla" vacsoraként is :)
-+=
Olvasási idő: 2perc
Egy finom citromos mákos sajttorta – hogy könnyebb legyen a diéta 🙂 Legyen ez a szlogenetek a tavaszra – hiszen hamarosan jön a leggings és bikini időszak, mi pedig nem fogunk elvérezni! De koplalni sem, hiszen ilyen finom és CSUPA JÓ TÁPÉRTÉKŰ finomság fog nekünk segíteni abban, hogy azoktól a tipikus „mindig utolsó kilóktól” is megszabaduljunk 🙂
A történet azonban nem itt kezdődött. Hanem ott, hogy az influenza sújtotta ház megtelt (baktériumokkal) vitaminokkal. Mondjuk jó pár kiló citrommal 🙂 És miután a limonádé már a csapból is folyt, így szilárdabb, de legalábbis kocsonyásabb vizekre eveztünk… és lekvárt főztünk 🙂
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Házi citromlekvárunk mostmár bárhol és bármikor felbukkanhat – és bármelyik sütike életét szebbé teheti… 🙂 Például az övét. CITROMKRÉMES MÁKOS SAJTTORTA!
plusz áfonya a tetejére (ez dekor, de mellé nagyon finom:)
Elkészítés
A citromlekvár nagyon egyszerűen született: 4 db citromot kibeleztünk, magtalanitottunk és eritrittel összekeverve sűrűre főztük. Végül átturmixoltuk hogy szép homogén legyen. 🙂 Üvegbe zárva fokozatosan hűtöttük ki, majd... nekiestünk 🙂
A citromnál tényleg figyeljetek a magtalanságra, különben rágható élményekkel lesz gazdagabb a krémes torta 🙂
A torta elkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (max 18 cm-es) aljába nyomkodjuk egy pohár aljának a segítségével. Vagy az öklöddel. Morzsás legyen az alja, és járja át mindenhol jól a kókuszolaj!
Süssük elő 180 fokon 5-10 percig!
A krém alapanyagait - egy robot-/turmixgéppel habosra verjük. A házi citromlekvárral keverjünk bőven a krémbe, ízlés szerint. De ugye érződjön már szegényen hogy ő nem egy hagyományos fajta, hanem a citromos megafinom fajta 🙂
Vegyük ki a zabos alapot, és kenjük meg mákkrémmel.
Ennek a középre öntsük a krémet. Kicsit csapkodjuk oda az asztalhoz, hogy felesleges bubik távozzannak.
A tetejére tegyél márványosan a citromlekvárból, illetve a chia magból.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 50 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor kivehetjük! A közepe legyen rezgős, pudingszerű még akkor, mikor kiveszed!
Várjuk meg még kihűl (picit enyhén nyitott sütőajtónál) - de igazából Ő másnapra a legfinomabb! Én előző este készítem, ha kihűlt, akkor hűtőbe teszem, és másnapra lesz tökéletes. Meg harmadnapra, de akkor már nagyon nem szokott sok maradni....:)
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.