-+=
Olvasási idő: 2 perc

Csuda CSOKIS csigák túró alapú tésztából – cukor NÉLKÜL! Akinek a reform kelt tésztákkal nincs jó viszonya (ÉN anno….:))) annak igazi megváltás ez a sütőporos recept!

Ráadásul a túró miatt nemcsak alak-barát, de iszonyat PIHEPUHA lesz a tészta – akár másnap is. (Többet nem fog megérni :)) Tölteléknek a Peak mindenmentes csokikrémet használtam – de a Wheydreammel is isteni! 

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Még valami! Ha imádod ezeket a diétás recepteket, akkor fogadd szeretettel a MÁSODIK, és szintén LIMITÁLT kiadású Peak Szakácskönyvem, amelyet cukrászként készítettem el Neked – ámde full diétásan, hiszen én is diétázom. Vagyis nem is diéta, inkább frappáns receptekkel és sütikkel tartom a formát ? Ha érdekel a Szakácskönyvem, MOST meg tudod szerezni, ide KATTINTVA!


Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 250 gramm túró
  • 75 gramm por állagú édesítő
  • 220 gramm tönkölyliszt (100 g teljes kiőrlésű tönkölyiszt, 100 g sima fehér tönkölyliszt
  • 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor csokis sütikrém ízben de a madártejessel is isteni!
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 50 gramm kókuszolaj vagy vaj olvasztva
  • 50 ml tej
A töltelékhez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 250 gramm túró
  • 75 gramm por állagú édesítő
  • 220 gramm tönkölyliszt (100 g teljes kiőrlésű tönkölyiszt, 100 g sima fehér tönkölyliszt
  • 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor csokis sütikrém ízben de a madártejessel is isteni!
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 50 gramm kókuszolaj vagy vaj olvasztva
  • 50 ml tej
A töltelékhez
Elkészítés
  1. Elkeverjük a túrót, a tojással, tejjel.
  2. Összekeverjük a liszteket és a sütőport majd a felolvasztott vajjal együtt apránként a túrós keverékhez adagoljuk.
  3. Addig gyúrjuk míg kellően lágy és rugalmas tésztát kapunk, ami nem tapad a kezünkre de nem is morzsolódik.
  4. Ha elértük a tökéletes állagot, 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
  5. A pihentetés után lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (körülbelül 30x50 cm-esre) és megkenjük csoki krémmel, majd megszórjuk kakaóporral és meggyel.
  6. Az egyik rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük, ezután tetszőleges szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz mert a sütőben még kelni fognak.
  7. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük alsó-felső sütéssel. (Én 15 percig sütöttem alsó-felső, és 5 perc légkeverést rátoltam a végére.)

Több csigás recept ITT!

kakaós csiga

kakaós csiga túrós tésztából

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.