Hétfőn voltak az én drága iker húgaim 17 évesek, ez alkalomból sütöttem ezt a kinder tortát nekik. 🙂 A torta annyira diétás, hogy a cukorbeteg nagymamám, az inzulin rezisztens anyukám a sportoló húgaim és én diétázó gluténérzékeny is bátran fogyaszthattuk!
[Természetesen a tetején lévő csokik nem diétásak csak a díszítést szolgálják, valószínűleg a vasággyal 60kg-os fitt apukám fogja elpusztítani őket (neki semmi nem árt :)]
Az egész torta 1700 kcal (díszítés nélkül) és 170g fehérjével és csak 110g ch – ami egy szeletre számolva 212,5 kcal 21,25 g fehérje 13,75g ch (ez egy fehérje szelet makróival egyezik meg kb)
Na mit szóltok? :))
A kinder ízvilágot pedig a legÚJabb Peak cukormentes krémjével, a BLONDIE fehércsoki krémmel lehet elérni – ami tök ugyanolyan mint a kindercsoki fehér krémje! Csak cukor nélkül, így bátran ehetik diétázók, cukorbetegek – de a gyerekeknek is jobb ezt adni, hiszen az elhízás sajnos már őket is fenyegeti…
Ha pedig B-tervnek majd jól jön egy VILLÁM fehércsokis sütike, akkor van ám 1 összetevős recink is 🙂 Videón megtalálod!
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 4 db tojás
- 3 db tojásfehérje
- 15 gramm zabliszt
- 65 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor csokis sütikrém ízben
- 1 csomag sütőpor
- 60 gramm eritrit
- 500 gramm natúr Skyr joghurt
- 50 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor csokis sütikrém ízben
- 15 gramm cukormentes vaníliás pudingpor
- 5 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vanília álom íz 250g
- 15 gramm zselatin
- 80 gramm Peak Blondie Protein Cream fehérjés fehércsoki krém + a díszítéshez
- 40 gramm Peak Wheytella BIG cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém 1 kg + a díszítéshez
Hozzávalók
A torta
A krém
|
- A tojásokat ketté választjuk a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, egy másik tálban kikeverjük a sárgáját a sütőporral a fehérjeporral, eritrittel, zabliszttel és 3 evőkanál felvert tojáshabbal.
- Ezután lapáttal óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot is.
- Sütőpapírt teszünk a tortaforma aljába majd ebbe öntjük a masszát 180 fokos sütőbe kb 25- 30 perc alatt megsül.
- Hagyjuk hogy kihűljön, majd egy recés vágjuk ketté. Míg hűl a piskóta elkészítjük a krémet.
- Ehhez a skyr joghurtot kikeverjük a vaníliás édesítővel a habfixálóval és a fehérjeporral majd kicsit megolvasztjuk a fehér csoki krémet és ezt is bele keverjük. Egy deciliter tejbe/vízbe feloldjuk a pudingport, ezt is hozzáadjuk.
- Ezután a csoki krémmel megkenjüka piskóta alsó felét majd a krém felét rá halmozzuk. Jön egy következő piskóta réteg és erre ismét a fehércsokis krém, de a megmaradtnak csak az egyharmada, mert egyharmadra szükség lesz a torta díszítéséhez, tehát az oldalára kenjük, a maradék egyharmad részt pedig kikeverjük a maradék csokikrémmel, majd a torta tetejére halmozzuk.
- Szépen el simítjuk, majd díszítéshez fehér csokit és mogyorós csokit olvasztunk, rá csepegtettjük a tetejére el húzogatjuk fogpiszkálóval, hogy jól mutasson és kész.