-+=
Olvasási idő: 2 perc

Hétfőn voltak az én drága iker húgaim 17 évesek, ez alkalomból sütöttem ezt a kinder tortát nekik. 🙂 A torta annyira diétás, hogy a cukorbeteg nagymamám, az inzulin rezisztens anyukám a sportoló húgaim és én diétázó gluténérzékeny is bátran fogyaszthattuk!

[Természetesen a tetején lévő csokik nem diétásak csak a díszítést szolgálják, valószínűleg a vasággyal 60kg-os fitt apukám fogja elpusztítani őket (neki semmi nem árt :)]

Az egész torta 1700 kcal (díszítés nélkül) és 170g fehérjével és csak 110g ch – ami egy szeletre számolva 212,5 kcal 21,25 g fehérje 13,75g ch (ez egy fehérje szelet makróival egyezik meg kb) 
Na mit szóltok? :))

A kinder ízvilágot pedig a legÚJabb Peak cukormentes krémjével, a BLONDIE fehércsoki krémmel lehet elérni – ami tök ugyanolyan mint a kindercsoki fehér krémje! Csak cukor nélkül, így bátran ehetik diétázók, cukorbetegek – de a gyerekeknek is jobb ezt adni, hiszen az elhízás sajnos már őket is fenyegeti…

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

 

Ha pedig B-tervnek majd jól jön egy VILLÁM fehércsokis sütike, akkor van ám 1 összetevős recink is 🙂 Videón megtalálod!

 

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A torta
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A torta
Elkészítés
  1. A tojásokat ketté választjuk a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, egy másik tálban kikeverjük a sárgáját a sütőporral a fehérjeporral, eritrittel, zabliszttel és 3 evőkanál felvert tojáshabbal.
  2. Ezután lapáttal óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot is.
  3. Sütőpapírt teszünk a tortaforma aljába majd ebbe öntjük a masszát 180 fokos sütőbe kb 25- 30 perc alatt megsül.
  4. Hagyjuk hogy kihűljön, majd egy recés vágjuk ketté. Míg hűl a piskóta elkészítjük a krémet.
  5. Ehhez a skyr joghurtot kikeverjük a vaníliás édesítővel a habfixálóval és a fehérjeporral majd kicsit megolvasztjuk a fehér csoki krémet és ezt is bele keverjük. Egy deciliter tejbe/vízbe feloldjuk a pudingport, ezt is hozzáadjuk.
  6. Ezután a csoki krémmel megkenjüka piskóta alsó felét majd a krém felét rá halmozzuk. Jön egy következő piskóta réteg és erre ismét a fehércsokis krém, de a megmaradtnak csak az egyharmada, mert egyharmadra szükség lesz a torta díszítéséhez, tehát az oldalára kenjük, a maradék egyharmad részt pedig kikeverjük a maradék csokikrémmel, majd a torta tetejére halmozzuk.
  7. Szépen el simítjuk, majd díszítéshez fehér csokit és mogyorós csokit olvasztunk, rá csepegtettjük a tetejére el húzogatjuk fogpiszkálóval, hogy jól mutasson és kész.

Nyári citrusos torta, ITT!

fehércsokis torta

cukormentes fehércsokis torta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.