-+=
Olvasási idő: 2 perc

Aki már alapfokú reform-szakács, és nem ijed meg a cukor helyettesítésétől – és a zabliszttől a konyhájában… annak ideje tovább lépni! Méghozzá oda, ahol plusz protein por is kerül a sütibe, amitől:

  • sokkal finomabb lesz – hiszen mondjuk egy vaníliás, csokis vagy bármilyen fehérje por ad egy nagyon finom alapízt a tésztának
  • sokkal előnyösebb lesz a tápértéke: hiszen a szénhidrátot váltjuk ki tiszta fehérjével
  • glutén és cukormentes opció, ha a többi összetevőre is ügyelsz!

DE! Nem mindegy, milyen típusú fehérje landol a tésztában! Mi kevert fehérjeporokkal (ami növényi is részben) vagy kazeinnel szeretünk sütni, mert ezek adják a leginkább liszthez hasonló állagot a gyúrós sütikhez. Mármint a tényleg nagyi-féle gyúrt sütikhez. 🙂

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Tápanyagadatok
Almás diétás protein pite
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 272 Ebből zsírsavak (kcal) 144
% DV (napi érték)*
Összes zsír 16,3g 25%
Szénhidrát 20,5g 7%
Fehérje 13,9g 26%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10+20 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
A krém
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10+20 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
A krém
Elkészítés
A tészta
  1. A tészta napokkal előbb is előkészíthető vagy egyszerre érdemes több adagot csinálni és adagokban fagyasztani. Elkeverjük a száraz hozzávalókat. Belemorzsoljuk a kókuszzsírt, hozzáadjuk a pisztáciavajat és belekeverjük a reszelt cukkinit.
  2. Elkeverjük a tojást az élesztős vízzel és a tésztához keverjük. Akkor jó, ha kb. omlóstészta állaga van.
  3. Minimum 1-2 órát hűtőben pihentetjük (de akár fagyasztani is lehet és amikor felolvadt dolgozni vele)
A krém
  1. Lereszeljük és megdinszteljük az almát.
  2. Száraz serpenyőben megpirítjuk a darált diót (így intenzívebb az íze és kevesebb kell)
  3. Elkeverjük a disztelt almát és diót a fehérjeporral, a tojássárgával.
  4. Hozzáadjuk a 3 tojásfehérjét, amit előzetesen kemény habbá vertünk.
Végül!
  1. A tészta nagyobbik részét(2/3-3/4) nyújtsuk ki szilikonos sütőpapíron. 200 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig süssük elő
  2. Kenjük rá a tölteléket és rámorzsoljuk a maradék tésztát vagy kis rácsokat csinálunk belőle. 170 °C-n további 20-25 percig sütjük (függ a tepsi méretétől, és így, hogy milyen vastag a töltelék)

 

Több diétás almás zabsüti ITT

diétás almás pite

diétás almás pite fehérjeporral

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.