Mitől lehet diétás egy almás pite? Mondjuk úgy ha annyira zsenik vagyunk, hogy liszt helyett fehérjeporral gyúrjuk be a tésztát! Nemcsak íz-ügyben, de bizony tápértékileg is a toppin leszünk!
Mitől lehet diétás egy almás pite? Mondjuk úgy ha annyira zsenik vagyunk, hogy liszt helyett fehérjeporral gyúrjuk be a tésztát! Nemcsak íz-ügyben, de bizony tápértékileg is a toppin leszünk!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Aki már alapfokú reform-szakács, és nem ijed meg a cukor helyettesítésétől – és a zabliszttől a konyhájában… annak ideje tovább lépni! Méghozzá oda, ahol plusz protein por is kerül a sütibe, amitől:
sokkal finomabb lesz – hiszen mondjuk egy vaníliás, csokis vagy bármilyen fehérje por ad egy nagyon finom alapízt a tésztának
sokkal előnyösebb lesz a tápértéke: hiszen a szénhidrátot váltjuk ki tiszta fehérjével
glutén és cukormentes opció, ha a többi összetevőre is ügyelsz!
DE! Nem mindegy, milyen típusú fehérje landol a tésztában! Mi kevert fehérjeporokkal (ami növényi is részben) vagy kazeinnel szeretünk sütni, mert ezek adják a leginkább liszthez hasonló állagot a gyúrós sütikhez. Mármint a tényleg nagyi-féle gyúrt sütikhez. 🙂
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Tápanyagadatok
Almás diétás protein pite
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 272Ebből zsírsavak (kcal) 144
% DV (napi érték)*
Összes zsír 16,3g25%
Szénhidrát 20,5g7%
Fehérje 13,9g26%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A tészta napokkal előbb is előkészíthető vagy egyszerre érdemes több adagot csinálni és adagokban fagyasztani. Elkeverjük a száraz hozzávalókat. Belemorzsoljuk a kókuszzsírt, hozzáadjuk a pisztáciavajat és belekeverjük a reszelt cukkinit.
Elkeverjük a tojást az élesztős vízzel és a tésztához keverjük. Akkor jó, ha kb. omlóstészta állaga van.
Minimum 1-2 órát hűtőben pihentetjük (de akár fagyasztani is lehet és amikor felolvadt dolgozni vele)
A krém
Lereszeljük és megdinszteljük az almát.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a darált diót (így intenzívebb az íze és kevesebb kell)
Elkeverjük a disztelt almát és diót a fehérjeporral, a tojássárgával.
Hozzáadjuk a 3 tojásfehérjét, amit előzetesen kemény habbá vertünk.
Végül!
A tészta nagyobbik részét(2/3-3/4) nyújtsuk ki szilikonos sütőpapíron. 200 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig süssük elő
Kenjük rá a tölteléket és rámorzsoljuk a maradék tésztát vagy kis rácsokat csinálunk belőle. 170 °C-n további 20-25 percig sütjük (függ a tepsi méretétől, és így, hogy milyen vastag a töltelék)
Kerekes Ivett vagyok, huszonéves fővárosi fiatal. Frissen végzett ökotoxikológusként, így tisztában vagyok vele, hogy az egészséges életmód és környezet kialakítása mennyire fontos a boldog és kiegyensúlyozott élet eléréséhez. Hiszem, hogy az apró, látszólag jelentéktelen döntések és változtatások is képesek lehetnek megváltoztatni az életünket.