Egy nagyon egyszerű, pár összetevős kekszszalámi receptet hoztam. Nincs szükség semmi extra ízesítésre, édesítésre, a Peak csokis-marcipános fagyipora tökéletesen passzol hozzá, de ha nektek nincs otthon, nyugodtan helyettesíthetitek rumaromával, esetleg egy kicsit több keksszel!
Gyerekkorom egyik kedvenc karácsonyi süteménye, aminek a mai napig óriási sikere van nálunk minden alkalommal.
Tökéletes vendégváró vagy akár apró ajándék bárki számára.
Nem kell vele sokat bíbelődni, az összeállítása körülbelül 15 percet vesz igénybe mindennel együtt, úgyhogy az időhiányban szenvedőknek is tökéletes választás! 🙂
Mennyiség |
kisebb rúd
|
- 2 db tojás
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 2 ek Peak Fit Ice Cream csoki-marcipán
- 200 g cukormentes keksz
- 1 kk rumaroma
- Plusz édesítőszer igény szerint
- 120 g kókuszzsír
- por állagú édesítő elhagyható
Hozzávalók
|
- A zsírt, kakaóport és a fagyiport egy lábasban összeolvasztjuk. A tojásokat ezután egyenként hozzáadjuk és az így kapott masszát sűrűre főzzük.
- Amint megvagyunk mehet bele az apróra zúzott keksz.
- Egy folpackra kanalazzuk a masszát és nedves kézzel rudat formázunk belőle. A végső formát úgy érjük el, hogy megpróbáljuk a minél szorosabban feltekerni a folpackal. Amint ez sikerült mehet is a hűtőbe egy éjszakára.