Ez a házilag készült majonéz FEHÉRJEDÚS, ZSÍRSZEGÉNY…. még finomabb is, mint a bolti társa, ráadásul nem tartalmaz semmi rossz összetevőt sem!
Sokszor találkozunk köretként a különböző majonézes salátákkal, hidegtálakkal és majonézzel készült tojásos ételekkel. A bolti majonézek viszont tele vannak cukorral és egyéb olyan összetevőkkel, amire nincs szüksége a szervezetünknek – például nagyon sok zsírral, ami természetesen a diétának is gond. A házilag készült majonéz még finomabb is, mint a bolti társa, de a legtöbben még mindig étolajjal készítik. Az egészséges táplálkozásnak nem része a finomított étolaj!
Ezeket ideje lenne végre elfelejteni és lecserélni kókuszolajra, extra szűz olívaolajra, speciális MCT olajra és hidegen sajtolt magolajokra. Gondoltam egy merészet és az összetevőket kicsit átkombináltam, hogy beleférjen, az egészségtudatos táplálkozásba.
Skyr joghurtot használtam – ami extra FEHÉRJEDÚS és MCT olajat, ami anyagcserejavító (ergó segíti a diétád!) és nem rakódik le zsírként.
Ha diétázol, mindenképp MCT-zz, hiszen önmagában is jó a salikra (íztelen) – és a majonézünkhöz is szupi!
Előkészítés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm görög joghurt vagy skyr joghurt
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál Peak MCT olaj
- só, fokhagyma
Hozzávalók
|
- Mindent keverj össze - és ízesítsd kedvedre!
- Már készen is vagy!