-+=
Olvasási idő: 2 perc

Óh, az a zsíros, kalóriákkal megtömött múlt… amikor nem számoltad a szénhidrátot, amikor az tápértékek helyett az ízek számítottak csak… amikor a finomabbnál finomabb sós, pálmaolajban úszó falatokra haraptál rá a metrón, a buszon vagy a munkában a kis asztalod alatt-felett? Ahhh…milyen finom is volt….

Hiányzik? Igen. Na és a plusz kilók, amiket rád vert egy-egy ilyen kalória-orgia? Az persze hogy nem.

Nyugodj meg, innentől a múlt az a múlt marad – és a jelenben megmutatjuk… hogyan tudod a jövőt diétás, alacsonyabb zsír és kedvezőbb összetételű sós falatkákkal kikövezni!

Mi kell ehhez?

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Mondjuk egy olyan tészta alapanyagot mely fagyasztható, bármivel megtöltködhető… és vendégség vagy munka előtt vagy egy jó edzés után is a mennyországba repít. És, mivel itt a nyakunkon a medvehagyma szezon, és a húsvéti maradékok is szemeznek a hűtőben… így most ők lettek a szerencsés kiválasztottak a töltelékhez!

Mivel a receptből nem kis mennyiségű csigócák látnak napvilágot…így érdemes kihasználni a fenn említett – jégre vele tippet! Tekerd, szeleteld és amit nem akarsz frissen betolni, azt tedd a fagyasztóba!

> Peak-tipp! Aki növelni szeretné a recept fehérjetartalmát, az a tönkölyliszt mennyiség maximum negyedét kiválthatja semleges, növényi fehérjével! A Peak Vegan Protein Fusion szuper cucc ilyen esetekre – mivel natúr, és magas minőségű fehérjéivel szuper “lisztként” viselkedik a reform receptekben!

És persze a csigák szeretnek mártogatózni… mondjuk a kalóriamentes Walden Farms majonézben! 🙂

Tápanyagadatok
Medvehagymás –sonkás sajtos csiguszok
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 35
% DV (napi érték)*
Összes zsír 0,9g 0%
Szénhidrát 4g 1%
Fehérje 2,7g 4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 32 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 8 dkg fehér tönkölyliszt
  • 5 dkg búzasikér fontos!!!
  • 2 dkg friss élesztő
  • 50 ml habtejszín 30%
  • 250 ml langyos víz
  • 30 gramm medvehagyma
  • 100 gramm csirkemell sonka vagy más light sonka, kolbász
  • 200 gramm light reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál Peak MCT olaj +pici a lekenéshez
  • 2 kk
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 32 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 8 dkg fehér tönkölyliszt
  • 5 dkg búzasikér fontos!!!
  • 2 dkg friss élesztő
  • 50 ml habtejszín 30%
  • 250 ml langyos víz
  • 30 gramm medvehagyma
  • 100 gramm csirkemell sonka vagy más light sonka, kolbász
  • 200 gramm light reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál Peak MCT olaj +pici a lekenéshez
  • 2 kk
Elkészítés
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízben elkevert tejszínbe.
  2. A liszteket összekeverjük a sikérrel és a közepébe mélyedést formázunk. Ebbe öntjük a tejes élesztős keveréket, az olajat, és a sót.
  3. Pár perc alatt összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a felaprított medvehagymát is és újra átgyúrjuk alaposan, hogy jusson mindenhova a tésztában.
  4. Meleg helyen kelesszük letakarva egy órát - vagy sütőben 40-50 fokon 30 perc alatt is letudhatjuk.
  5. Ha letelt az idő, 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egyben 800 g, tehát 200 g-os gombócokra törekedjünk. Enyhén lisztezett deszkán vagy szilikon lapon nyújtsuk 20-35-ös nagyságú téglalapra!
  6. Kenjük meg vékonyan olvasztott vajjal,szórjuk meg sonkával illetve amivel szeretnénk tölteni. Utána minden téglalapra szórjunk 50-50 g reszelt sajtot.
  7. Tekerjük fel szorosan és 1-1.5 cm szélesen szeleteljük fel!
  8. Sütőlemezre tett zsírpapírra sorakoztassuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percet süssük!

Még egy medvehagyma recept ITT!

diétás medvehagymás csigák

diétás medvehagymás sajtos csigák

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.