-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ha esti filmnézéshez szeretnél enni valami diétásabb ropogtatni valót, akkor ez a recept tuti jó választás!

Mindannyian ismerjük a hagyományos sajtos rudat. Nálunk a párom nagyon szereti, így kb majdnem minden hétvégén sütök egy adagot 🙂

Nyilván, neki hagyományos módon készítem el, de magamnak most kipróbáltam egy sokkal kalória szegényebb, szénhidrát csökkentett fajtáját.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Az hozzávalói közül a lisztet lecseréltem Peak bundázó porra. Bevallom picit tartottam, hogy hogyan lehet ez majd gyúrható állagú, de teljesen működőképes ráadásul tök egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni!

Ezzel a bundázó porral, rengeteg főételt tudsz elkészíteni diétásabb módon. Nem csak panírozni lehet, de sós nassolnivalók hozzávalóihoz is rakhatod, valami lassú felszívódású liszt fajtával keverve!

Önmagában is rengeteg jó tulajdonsága van:

  • több, mint 50% fehérje tartalma van,
  • gluténmentes,
  • csak víz szükséges hozzá!

Az így elkészült sajtos sós rudakat pedig nyugodtan rágcsálhatod akár este is. 🙂


Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 150 gramm Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
  • 150 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 gramm vaj nem margarinn!
  • 120 gramm zsírszegény tejföl
  • 1 teáskanál
  • 1 db tojás kenéshez!
  • ízlés szerint light trappista sajt tetejére
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 150 gramm Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
  • 150 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 gramm vaj nem margarinn!
  • 120 gramm zsírszegény tejföl
  • 1 teáskanál
  • 1 db tojás kenéshez!
  • ízlés szerint light trappista sajt tetejére
Elkészítés
  1. A hozzávalókat jó alaposan gyúrd össze, majd rakd be a hűtőbe fél órára.
  2. Ezután óvatosan, 2 sütőpapír között nyújtsd ki 1 cm vastagságúra.
  3. Kend le a tetejét tojással, szórd meg light sajttal.
  4. Vágd fel 1 ujjnyi vastagságú csíkokra, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakd rá őket és süsd meg 180 fokon kb 15 percig.
  5. Ha már pirosodik a teteje, akkor kész.

sajtos rúd

diétás sajtos rúd

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.