Ha esti filmnézéshez szeretnél enni valami diétásabb ropogtatni valót, akkor ez a recept tuti jó választás!
Mindannyian ismerjük a hagyományos sajtos rudat. Nálunk a párom nagyon szereti, így kb majdnem minden hétvégén sütök egy adagot 🙂
Nyilván, neki hagyományos módon készítem el, de magamnak most kipróbáltam egy sokkal kalória szegényebb, szénhidrát csökkentett fajtáját.
Az hozzávalói közül a lisztet lecseréltem Peak bundázó porra. Bevallom picit tartottam, hogy hogyan lehet ez majd gyúrható állagú, de teljesen működőképes ráadásul tök egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni!
Ezzel a bundázó porral, rengeteg főételt tudsz elkészíteni diétásabb módon. Nem csak panírozni lehet, de sós nassolnivalók hozzávalóihoz is rakhatod, valami lassú felszívódású liszt fajtával keverve!
Önmagában is rengeteg jó tulajdonsága van:
- több, mint 50% fehérje tartalma van,
- gluténmentes,
- csak víz szükséges hozzá!
Az így elkészült sajtos sós rudakat pedig nyugodtan rágcsálhatod akár este is. 🙂
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 150 gramm Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
- 150 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 gramm vaj nem margarinn!
- 120 gramm zsírszegény tejföl
- 1 teáskanál só
- 1 db tojás kenéshez!
- ízlés szerint light trappista sajt tetejére
Hozzávalók
|
- A hozzávalókat jó alaposan gyúrd össze, majd rakd be a hűtőbe fél órára.
- Ezután óvatosan, 2 sütőpapír között nyújtsd ki 1 cm vastagságúra.
- Kend le a tetejét tojással, szórd meg light sajttal.
- Vágd fel 1 ujjnyi vastagságú csíkokra, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakd rá őket és süsd meg 180 fokon kb 15 percig.
- Ha már pirosodik a teteje, akkor kész.