ÚJÍTOTTAM! Nemcsak vééégre egy ELRONTHATATLAN túrógombóc receptet adok oda Neked – de a szénhidráttartalmát is igazából sikerült minimálisra csökkenteni!
EZ MIÉRT FONTOS? Nem, nem azért mert mindenáron ki akarunk hagyni egy makrotápanyagot az étkezésünkből. De van, hogy már nem fér bele a napi limitbe, így meg kell szorítani a bevitelt. Erre tök jó megoldások:
— pihentesd a gombócokat: pár órára, de ha kitartó vagy (és nem halsz épp éhen), akkor egy egész éjszakára érdemes az összekavart masszát pihentetni hagyni, hogy felszívja a folyadékot, és főzésnél garantáltan masszív kis gombócok fognak lubickolni + kevesebb kötőanyag is kell bele, mintha azonnal akarnád sütni!
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
— újabb csel: az útifű maghéjjal! Ettől még jobban fog összetapadni a massza, ráadásul kalória nélkül növeled a rostos tartalmukat, laktató lesz! Az útifű nagy nedvszívó rost, és kalóriák nélkül sűríti a kaját – téged meg laktat! (Ezért is van sok zsírégetős Peak termékbe is beletéve – mint például a híres Pyruvat Drinkbe.)
Még egy tipp: ezzel a gombóc bundát és a gyümiszósz szénhidrát/kalóriáját lehet leredukálni.
Ehhez a legújabb Peak ízesítőporokat vetettem be, amelyek szinte KALÓRIAMENTESEK, vagyis kb. nulla kalóriával tudsz epret, banánt, mézet vagy csokiiiiis finomságokat varázsolni a kedvenceidből!
Én három ízt szoktam otthon tartani:
- egy vaníliását: ami igazából egy „kalóriamentes” vaníliáscukor
- egy gyümölcsöset: itt épp epreset. Nem azért, mert gyümit enni nagy bűn.. DE nincs mindig otthon, pláne eper… és sokkal intenzívebb ízt ad neki (kalória nélkül) az eeprturmixnak mint sajnos a bolti víz ízű változat… :/
- a kekszes: ettől idegenkedtem, de imádom! Mintha egy Győri kekszgyárat daráltak volna bele 🙂 Tök jó sajttorta alapokhoz, vagy épp ehhez! Mindenhez, amihez a vajas-keksz kell – elég ez a por, plusz zab!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
db
|
- 500 gramm rögös zsírszegény túró
- 2 db tojás (L vagy XL)
- 20 gramm útifű maghéj
- 20 gramm zabkorpa
- 15 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vanília álom íz 250g
- 50 gramm (gluténmentes) zabpehely aprószemű vagy darálva
- 15 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g
- PAM Canola kalóriamentes olajspray
- 250 gramm eper
- 200 gramm Skyr joghurt
- 10 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por tündéreper íz 250g
Hozzávalók
A gombóchoz
A hempergőhöz
Az eperszószhoz
|
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük - a sárgáját pedig a túróval elkeverjük.
- A fehérje felével lazítsuk fel a túrókrémet, majd forgassuk innen már óvatosan egybe az egészet. A szilárd hozzávalókat gyorsan keverjük el - és mehetnek bele a habba.
- Hagyjuk állni 1-2 órát.
- Kis vajon vagy olajsprayn pirítsuk meg a morzsa hozzávalóit - közben feltesszük a vizet forrni.
- Nedves kezekkel gombócokat formálunk, és csatasorba állítva a NAGYON enyhén fortyogó vízbe pateroljuk őket. Fontos hogy CSAK gyöngyözzön a víz, ha túl erős a forrás, szétlöki a golyókat.
- Pár perc alatt felbukkannak a gombóckák, így egy szűrővel szépen annyi a dolgunk, hogy kihalásszuk őket, és a hempergőbe dobjuk.
- Az eperöntet hozzávalóit turmixold össze. Persze ha van négylábú családtag, neki pár szemet ments ki - eperke mindenkinek jár! 🙂