-+=
Olvasási idő: < 1 percA gofri nem csak édesen, hanem sósan is nagyon finom. Az édesburgonya és a Peak sweet potato édesburgonya por gondoskodik arról, hogy megfelelő minőségű, alacsony glikémiás indexű szénhidráttal lásd el a szervezeted.
Tápanyagadatok
Édesburgonyás gofri (feltét nélkül)
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 138
Ebből zsírsavak (kcal) 54
% DV (napi érték)*
Összes zsír 6g
9%
Szénhidrát 11g
4%
Fehérje 6,8g
12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 5 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A gofrihoz
- 1 db tojás
- 30 gramm Peak Sweet Potato Powder édesburgonya por
- 50 gramm édesburgonya pürésítve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fokhagyma
- 50 ml cukormentes mandulatej
- 4 gramm szódabikarbóna
- Peak MCT olaj a sütéshez
A tetejáre
- 100 gramm light cottage cheese
- 60 gramm joghurt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fokhagyma
- ízlés szerint bébispenót
- 10 gramm reszelt Cheddar sajt
Hozzávalók
A gofrihoz
A tetejáre
|
Elkészítés
- Az édesburgonyát vágjuk félbe, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig süssük. Ezután kanalazzuk ki a belsejét, és villával törjük össze, hogy ne legyenek benne darabok.
- Ezután a burgonya pürével keverjük simára az összes többi hozzávalót. Pihentessük 5 percig a masszát.
- A gofri sütőt az olajspray-vel fújjuk ki, majd süssük benne készre a gofrikat.
- A megsült gofrik tetejét a fenn leírtakkal díszítsük. A cottage cheese-t a joghurttal, sóval és a fokhagyma porral keverjük ki, és tegyük a gofri tetejére. Szórjuk meg a bébi spenóttal és a reszelt sajttal.