Igazi retro sütemény, ami sokatoknál tradicionális karácsonyi sütike volt… főképp ha egy kis rummal és mézeskalácsos fűszerrel is megbolondítottad a tésztáját! Te is szeretted? Akkor készítsd el még egészségesebben!
Ráadásul plusz fehérjeporral nemcsak a tápértékét toltuk el jó irányba, de még az ízét is finomabbá tettük! 🙂
Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂
A tápérték adatok az egész mennyiségre vonatkoznak!
Ha ennél is egyszerűbben készítenéd el..? OKÉ!
A recept azért könnyű és szénhidrátszegény, mert az ÚJ Peak Fast Cake bögrés sütiporral készült – akár karamellás, akár diós-barackos ízzel, ami hát adja nagyon magát, hogy karácsonyiiii készüljön belőle… ugye?
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
20x30 cm-es tepsihez
|
- 3 db tojás
- 70 gramm zabliszt
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g
- 70 gramm eritrit
- 50 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 1 kiskanál sütőpor
- 60 gramm holland kakaópor
- 40 gramm kókuszolaj
- 200 gramm kókuszreszelék
- 1 dl víz
- ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék (cukormentes)
- ízlés szerint rumaroma
Hozzávalók
|
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az 50 g eritrittel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a proteint és a sütőport.
- Kevés vizet adagolunk apránként hozzá amíg nagyon sűrű de krémes állagú masszát nem kapunk.
- A tojásfehérjét 25 g négyszeres erősségű édesítővel kemény habbá verjük. Óvatosan a tészta többi hozzávalójához adagoljuk és egy spatula segítségével sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
- Az előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig sütjük 180 fokon.
- Miután elkészült hagyjuk kihűlni és közben elkészítjük a mázat.
- Edényben alacsony lángon, kevergetés mellett felolvasztjuk a kakaóport a maradék 25 g négyszeres erősségű édesítővel, kókuszolajjal és 1 dl vízzel.
- A felkockázott darabokat először a mázba majd kókuszreszelékbe forgatjuk.