Gondolkodtam a süti nevén… mi legyen… de nemtudom… mert egyszerűen ő egy ZABÁLOM ?
IGEN! Puha, omlós, izgalmas proteindús zabsüti – hol a fanyar meggy, hol a fahéjas alma töri meg a zabos puhaság tésztavonulatot… Minek ide a bolti, túlcukrozott, szénhidrátbomba zabszelet – mikor itt kérem, keverem-kavarom könnyedséggel megcsinálhatjuk a sajátot?
Az almapüré és a túró szuper alternatíva, hogy puha legyen a süti – vaj, margarin helyett ez jóval kalóriaszegényebb. A fehérjepor pedig KELL bele – egyfelől a Slim kollagénes fehérjében amúgy is vannak ÉHSÉGCSÖKKENTŐ rostok, ami mentsváááár nekem a diétánál – de isteni sütis ízekben vannak… magába is desszertfeeling, de sütikbe is fenséges – és növeli a süti fehérjetartlamát, így nem egy szénhidrátbomba lesz! (Nekem 3 íz mindig van: a fehércsokis, ami minden sütibe passzol – egy gyümis (a málna mousse most épp a trendim) – és egy “extra”… ez eddig a Rákóczi túrós volt, most a fahéjas csigára váltottam. 500 grammos, így lehet kombinálni!)
Ha tetszett ez a fitt recept, vagy megszeretted a receptjeimet – és szeretnél részese lenni az ÚJ Peak Szakácskönyvem több mint 40 hasonló egyszerűségű diétás receptjeinek, akkor MÉG meg tudod szerezni a Limitált Szakácskönyvem! (UTOLSÓ DARABOK!)
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
db
|
- 150 gramm nagyszemű zabpehely
- 50 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel fahéjas csiga íz 500g
- 250 gramm cukormentes almapüré
- 200 gramm Skyr joghurt
- 2 db tojás (L vagy XL)
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
- ízlés szerint Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém opcionális, de rettentően finom benne!
- 1 kicsi alma
- 100 gramm meggy
- 50 gramm mandula
Hozzávalók
A tetejére
|
- A "teteje-szekció" kivételével tegyél mindent egy nagy tálba és keverd el alaposan.
- Egy szilikonos vagy egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd a masszát - picit rázogasd meg, hogy egyenletesen elterüljön.
- A tetejére tegyél egyik felére almát, a másikra meggyet, szórd meg mandulával, majd told a sütőbe! (Az almát megforgattam előtte még a Flav ízesítőben - én imádom ezt az ízt!!)
- 175 fokon süsd kb. 30-35 percig.
- Ha elkészült vedd ki, és hagyd picit hűlni. Szerintem másnap, hidegen a legjobb, de a türelmetleneknek jó hír, hogy langyosan is szuperül szeletelhető!