-+=
Olvasási idő: 2 perc

Gondolkodtam a süti nevén… mi legyen… de nemtudom… mert egyszerűen ő egy ZABÁLOM ?

IGEN! Puha, omlós, izgalmas proteindús zabsüti – hol a fanyar meggy, hol a fahéjas alma töri meg a zabos puhaság tésztavonulatot… Minek ide a bolti, túlcukrozott, szénhidrátbomba zabszelet – mikor itt kérem, keverem-kavarom könnyedséggel megcsinálhatjuk a sajátot?

Az almapüré és a túró szuper alternatíva, hogy puha legyen a süti – vaj, margarin helyett ez jóval kalóriaszegényebb. A fehérjepor pedig KELL bele – egyfelől a Slim kollagénes fehérjében amúgy is vannak ÉHSÉGCSÖKKENTŐ rostok, ami mentsváááár nekem a diétánál – de isteni sütis ízekben vannak… magába is desszertfeeling, de sütikbe is fenséges – és növeli a süti fehérjetartlamát, így nem egy szénhidrátbomba lesz! (Nekem 3 íz mindig van: a fehércsokis, ami minden sütibe passzol – egy gyümis (a málna mousse most épp a trendim) – és egy “extra”… ez eddig a Rákóczi túrós volt, most a fahéjas csigára váltottam. 500 grammos, így lehet kombinálni!)

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Ha tetszett ez a fitt recept, vagy megszeretted a receptjeimet – és szeretnél részese lenni az ÚJ Peak Szakácskönyvem több mint 40 hasonló egyszerűségű diétás receptjeinek, akkor MÉG meg tudod szerezni a Limitált Szakácskönyvem! (UTOLSÓ DARABOK!)


Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A tetejére
  • 1 kicsi alma
  • 100 gramm meggy
  • 50 gramm mandula
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A tetejére
  • 1 kicsi alma
  • 100 gramm meggy
  • 50 gramm mandula
Elkészítés
  1. A "teteje-szekció" kivételével tegyél mindent egy nagy tálba és keverd el alaposan.
  2. Egy szilikonos vagy egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd a masszát - picit rázogasd meg, hogy egyenletesen elterüljön.
  3. A tetejére tegyél egyik felére almát, a másikra meggyet, szórd meg mandulával, majd told a sütőbe! (Az almát megforgattam előtte még a Flav ízesítőben - én imádom ezt az ízt!!)
  4. 175 fokon süsd kb. 30-35 percig.
  5. Ha elkészült vedd ki, és hagyd picit hűlni. Szerintem másnap, hidegen a legjobb, de a türelmetleneknek jó hír, hogy langyosan is szuperül szeletelhető!

zabsüti

egyszerű zabsüti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.