-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az elronthatatlan meggyes piskóta!!!… Helyett… AZ Elrontott, és meggyes „reszelt” piteként újjászületett sütike 🙂 .. elsőre, de talán másodjára is hihetetlen, de ő egy elrontott, mégis egy esélyt kapott reform sütike, akibe egy kicsit több zabliszt került… És a kuka helyett – nem sok reménnyel – de mégis a sütőbe tettem… És ilyen szépen hálálta meg.

Nos a sztori ott kezdődött, hogy nagyon megkívántam a mama-féle retro meggyes piskótát… és találtam is a neten egy szuper(nek) tűnő „ELRONTHATATLAN” receptet, és valamiért fel sem tűnt, hogy a 200 gramm liszt bizony elég sok mennyiség egy 4 tojásos piskótához… persze utólag olvastam el csak a megjegyzéseket, hogy mindenki hasonlóan járt… a 200 gramm liszttel bizony olyan sűrű volt a massza, hogy inkább gyúrni, mint önteni lehetett 🙂

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Szóval teljes pánikhangulatba voltam, legurítottam egy léleknyugtató házifröccsöt 🙂 – majd megmagyarázhatatlan – lesz ami lesz alapon a tésztába kavartam egy túrót (úgyis lejárt volna, úgyhogy bytheway…neki is oly mindegy volt…)… pici víz, majd öntés helyett „nyomkodást” választva –  megszületett a nyomkodós-„reszelt” (igazából inkább tépett) pite 😀

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit robotgéppel keverd össze - én a fehérjét különválasztva vertem fel, de mivel nem lett szegényből piskóta, hiszen túl összeállt a tészta - így szerintem ez felesleges.
  2. Egy szépen összeálló - egyáltalán nem folyós, és piskótára még csak nem is emlékeztető 😀 - masszához érünk.
  3. A massza háromnegyedét egy kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd. Pont se önteni, se nyújtani nem lehet a drágát, úgyhogy vizes mancsokkal szépen betapicskolható a tepsibe (nyújtani amúgy is utálok... a konyhában és a teremben is:D)
  4. Ha ez megvan, akkor szórd meg annyi meggyel, amennyit nem sajnálsz. A meggyet érdemes előtte egy kis fahéjas eritrittel összeboronálni.
  5. A megmaradt tésztát "tépkedd" rá a tetejére, és kb azonosan próbáld szétoszlatni. Olyan lesz, mint a reszelt linzer, csak reszelés helyett mi most tépünk 🙂
  6. Ha kész a különc kis mű, tedd a sütőbe és előmelegítve, 175 fokon olyan 25 percig süsd.
  7. Hagyd a sütőben kihűlni, majd érdemes 1-2 órára a hűtőbe tenni, mert ilyen melegben sokkal frissítőbb lesz.
  8. Tipp: nekem nem volt otthon, de egy gombóc vanília fagyival megbolondítva igazi ízorgia 🙂

Vagy egy szépítő reggeli recept?

meggyes pite

reform meggyes pite

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.