Egy elrontott „elronthatatlan” meggyes pite újjászületése
Kisebb bakiból született a recept, így egy duplán megreformált meggyes pitét szeretnék bemutatni, mely minden elvárástól eltérően villámgyorsan elfogyott!
Kisebb bakiból született a recept, így egy duplán megreformált meggyes pitét szeretnék bemutatni, mely minden elvárástól eltérően villámgyorsan elfogyott!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Az elronthatatlan meggyes piskóta!!!… Helyett… AZ Elrontott, és meggyes „reszelt” piteként újjászületett sütike 🙂 .. elsőre, de talán másodjára is hihetetlen, de ő egy elrontott, mégis egy esélyt kapott reform sütike, akibe egy kicsit több zabliszt került… És a kuka helyett – nem sok reménnyel – de mégis a sütőbe tettem… És ilyen szépen hálálta meg.
Nos a sztori ott kezdődött, hogy nagyon megkívántam a mama-féle retro meggyes piskótát… és találtam is a neten egy szuper(nek) tűnő „ELRONTHATATLAN” receptet, és valamiért fel sem tűnt, hogy a 200 gramm liszt bizony elég sok mennyiség egy 4 tojásos piskótához… persze utólag olvastam el csak a megjegyzéseket, hogy mindenki hasonlóan járt… a 200 gramm liszttel bizony olyan sűrű volt a massza, hogy inkább gyúrni, mint önteni lehetett 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Szóval teljes pánikhangulatba voltam, legurítottam egy léleknyugtató házifröccsöt 🙂 – majd megmagyarázhatatlan – lesz ami lesz alapon a tésztába kavartam egy túrót (úgyis lejárt volna, úgyhogy bytheway…neki is oly mindegy volt…)… pici víz, majd öntés helyett „nyomkodást” választva – megszületett a nyomkodós-„reszelt” (igazából inkább tépett) pite 😀
A tészta hozzávalóit robotgéppel keverd össze - én a fehérjét különválasztva vertem fel, de mivel nem lett szegényből piskóta, hiszen túl összeállt a tészta - így szerintem ez felesleges.
Egy szépen összeálló - egyáltalán nem folyós, és piskótára még csak nem is emlékeztető 😀 - masszához érünk.
A massza háromnegyedét egy kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd. Pont se önteni, se nyújtani nem lehet a drágát, úgyhogy vizes mancsokkal szépen betapicskolható a tepsibe (nyújtani amúgy is utálok... a konyhában és a teremben is:D)
Ha ez megvan, akkor szórd meg annyi meggyel, amennyit nem sajnálsz. A meggyet érdemes előtte egy kis fahéjas eritrittel összeboronálni.
A megmaradt tésztát "tépkedd" rá a tetejére, és kb azonosan próbáld szétoszlatni. Olyan lesz, mint a reszelt linzer, csak reszelés helyett mi most tépünk 🙂
Ha kész a különc kis mű, tedd a sütőbe és előmelegítve, 175 fokon olyan 25 percig süsd.
Hagyd a sütőben kihűlni, majd érdemes 1-2 órára a hűtőbe tenni, mert ilyen melegben sokkal frissítőbb lesz.
Tipp: nekem nem volt otthon, de egy gombóc vanília fagyival megbolondítva igazi ízorgia 🙂
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.