-+=
Olvasási idő: 2 perc

Valójában ez a mázas zablisztes fahéjas csiga az amerikai fahéjas csiga (cinnabon) diétásított változata megemelt fehérjetartalommal, cukormentesen, fehér liszt és élesztő nélkül!

A tésztája túró alapú (már itt is megjelenik a megemelt fehérjetartalom), amit aztán a zsírégető, kollagénes fehérjeporos töltelékkel fokozunk és végül – a krémsajtos, vajas, cukros máz helyett – zsírszegény, édes joghurtos öntettel tesszük fel az „i”-re a pontot!

Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon finom diétás reggelire.
(Fontos, hogy ne várd el ugyanazt a foszlós, puha, levegős állagot, mint egy élesztővel készült diétás fahéjas csigától, mert ez egy tömörebb, de így is nagyon élvezhető tészta!)

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

>> Peak-tipp! Ha nagyon gourmet akarsz lenni, akkor Andi öntetébe csempészd bele a Peak ÚJABB cukormentes krémességét, a BLONDIE fehércsokikrémet! Ez a Blondie krém amúgy PONT OLYAN MINT A KINDERCSOKI!! Igen, mintha a világ legjobb csokiját egy cukormentes krémbe tennénk. Aki kinder-fan, na annak ez alapdarab, komolyan!

1 db amerikai fahéjas csiga átlagos tápértéke:
• 92 kcal,
• 10 g szénhidrát,
• 8 g fehérje,
• 6 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A tészta
  • 25 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg búzasikér (nem helyettesíthető)
  • 20 gramm negyedannyi édesítő
  • 1 teáskanál (3 g) sütőpor
  • 40+40 gramm olvasztott vaj vagy kókuszzsír a tésztába + a kenéshez
  • 1 dl víz
Öntet
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A tészta
  • 25 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg búzasikér (nem helyettesíthető)
  • 20 gramm negyedannyi édesítő
  • 1 teáskanál (3 g) sütőpor
  • 40+40 gramm olvasztott vaj vagy kókuszzsír a tésztába + a kenéshez
  • 1 dl víz
Öntet
Elkészítés
  1. A víz kivételével a tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy tálban, majd a vizet apránként hozzá adagolva sima felületű, rugalmas, nem ragacsos, egynemű tésztát gyúrunk belőle.
  2. Zabpehelyliszttel enyhén megszórt gyúrótáblán vagy szilikon lapon 1,5-2 cm vékonyra kinyújtjuk, majd lekenjük az olvasztott vajjal.
  3. Megszórjuk a fehérjeporral, majd óvatosan, de szorosan feltekerjük az egészet.
  4. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk és egy 22-24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába sorakoztatjuk őket. (Nem kell helyet hagyni közötte, és süthető sima tepsiben is.)
  5. A tojást villával felverjük és megkenjük vele a csigákat.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük (a sütési idő tortaformában sütésre vonatkozik, tepsiben ez 25-30 perc).
  7. Még forrón lekenjük a tetejét édesítőszerrel elkevert zsírszegény natúr joghurttal. (És ha gondolod, akkor a cukormentes fehércsoki krémmel:))
  8. Frissen, melegen a legfinomabb, de másnap is nagyon finom!

Több csigás recept ITT!

Fahéjas csiga

Fahéjas csiga zabpehelylisztből

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.