Valójában ez a mázas zablisztes fahéjas csiga az amerikai fahéjas csiga (cinnabon) diétásított változata megemelt fehérjetartalommal, cukormentesen, fehér liszt és élesztő nélkül!
A tésztája túró alapú (már itt is megjelenik a megemelt fehérjetartalom), amit aztán a zsírégető, kollagénes fehérjeporos töltelékkel fokozunk és végül – a krémsajtos, vajas, cukros máz helyett – zsírszegény, édes joghurtos öntettel tesszük fel az „i”-re a pontot!
Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon finom diétás reggelire.
(Fontos, hogy ne várd el ugyanazt a foszlós, puha, levegős állagot, mint egy élesztővel készült diétás fahéjas csigától, mert ez egy tömörebb, de így is nagyon élvezhető tészta!)
>> Peak-tipp! Ha nagyon gourmet akarsz lenni, akkor Andi öntetébe csempészd bele a Peak ÚJABB cukormentes krémességét, a BLONDIE fehércsokikrémet! Ez a Blondie krém amúgy PONT OLYAN MINT A KINDERCSOKI!! Igen, mintha a világ legjobb csokiját egy cukormentes krémbe tennénk. Aki kinder-fan, na annak ez alapdarab, komolyan!
1 db amerikai fahéjas csiga átlagos tápértéke:
• 92 kcal,
• 10 g szénhidrát,
• 8 g fehérje,
• 6 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
db
|
- 25 dkg zsírszegény tehéntúró
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg búzasikér (nem helyettesíthető)
- 20 gramm negyedannyi édesítő
- 1 teáskanál (3 g) sütőpor
- 40+40 gramm olvasztott vaj vagy kókuszzsír a tésztába + a kenéshez
- 1 dl víz
- 50 gramm zsírszegény natúr joghurt
- 10 gramm negyedannyi édesítő
- Peak Blondie Protein Cream fehérjés fehércsoki krém opcionális, de finom fehércsokis ízt ad, cukormentesen!
Hozzávalók
A tészta
A töltelék
Öntet
|
- A víz kivételével a tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy tálban, majd a vizet apránként hozzá adagolva sima felületű, rugalmas, nem ragacsos, egynemű tésztát gyúrunk belőle.
- Zabpehelyliszttel enyhén megszórt gyúrótáblán vagy szilikon lapon 1,5-2 cm vékonyra kinyújtjuk, majd lekenjük az olvasztott vajjal.
- Megszórjuk a fehérjeporral, majd óvatosan, de szorosan feltekerjük az egészet.
- Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk és egy 22-24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába sorakoztatjuk őket. (Nem kell helyet hagyni közötte, és süthető sima tepsiben is.)
- A tojást villával felverjük és megkenjük vele a csigákat.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük (a sütési idő tortaformában sütésre vonatkozik, tepsiben ez 25-30 perc).
- Még forrón lekenjük a tetejét édesítőszerrel elkevert zsírszegény natúr joghurttal. (És ha gondolod, akkor a cukormentes fehércsoki krémmel:))
- Frissen, melegen a legfinomabb, de másnap is nagyon finom!