-+=
Olvasási idő: 2 percGyerekjáték, szószerint. Ugyanis a három éves kislányom készíttette, én csak mondtam, mit csináljon. Nagyon egyszerű, 5 percet vesz igénybe ennek a sütinek az előkészítése, így kisgyerekek hosszabb elfoglalására nem alkalmas, de igazi kedvcsináló nekik.
Ez a piskóta glutén- és cukormentes, félelmeim ellenére sem tört el tekerésnél.
Hogy hogyan NEM törik el?
A kis technikai trükköt az elkészítés részben megmutatom.
Hogyan kell elkészíteni?
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojás sárgáját a kazeinnel habosra kikeverjük.
- A fehérjés tojáshoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vizet. A víz mennyisége változhat a tojások méretétől függően, én m-es bio tojásokat használtam.
- Kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
- A lisztes masszához keverjük a habot, figyelve, hogy minél kevésbé törjük össze.
- 175 fokos előmelegített sütőben, sütőpapíron 10 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
- A trükk: tégy egy konyharuhát a piskótára és fordítsd meg. Vedd le a sütőpapírt, és tekerd fel még így melegen a ruhával. Tekerd ki, és legalább 3-4-szer ismételd meg a tekergetést, majd hagyd kihűlni a konyharuhában.
- Tekerd ki 20 perc elteltével és kend meg tetszőlegesen ilyesmikkel:Cukormentes lekvárral,
Peak Slim Creamjoy fehérjepudinggal,
Dietella mogyorókrémmel, vagy ami akad a polcon és tekerd vissza.Szelethető is a tekercs! A cukibogyó kis szakácsokat is mutatom 🙂
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
rúd
|
Hozzávalók
- 4 darab tojás
- 2 evőkanál Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 8 evőkanál víz
- 5 evőkanál zabpehely
- 1 kiskanél sütőpor
Hozzávalók
|