-+=
Olvasási idő: 2 percMi is lehetne az első receptem az új feketeerdő torta ízű Keep Calm Caseinnel, ha nem egy fehérjés feketeerdő torta? Hát fekete erdő szelet, mert azt jóval egyszerűbb elkészíteni, de ugyan olyan finom! 😀
Elkészítéshez infó: Kb. 20×30 cm-es tepsihez mérd az adagot, ebből 16 nagy vagy 32 kis szelet lesz. A tápértéket a kis szeletre kapod meg, alább!
Tápanyagadatok
FEHÉRJÉS FEKETEERDŐ SZELET
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 75
Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2g
3%
Szénhidrát 8g
3%
Fehérje 4g
8%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
Az alsó réteghez
- 150 gramm zabpehelyliszt
- 100 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor feketeerdő torta ízben
- 20 gramm zsírszegény kakaópor
- 3 db tojás
- 2 dl mandulatej
- fél csomag sütőpor
A meggyes réteghez
- 450 gramm meggybefőtt
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A teteje
- 200 gramm light tejszínhab
- étcsoki forgács
Hozzávalók
Az alsó réteghez
A meggyes réteghez
A teteje
|
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra.
- A süti alapjához keverd össze a lisztet, a fehérjeport, a kakót, a sütőport, majd add hozzá a tojásokat és a tejet is. Dolgozd össze alaposan a masszát.
- Egy tepsit kenj ki kókuszolajjal, vagy fújj be EZ-Coat olajspray-vel, majd oszd el az alján a tésztát.
- Tedd a sütőbe 10-12 percre. Az a jó, ha belül kicsit puha marad, nem kell soká sütni, akkor túl száraz lesz.
- Amíg sül az alap, készítsd el a meggyes réteget: öntsd le a a befőtt levét egy mérőpohárba. Ha kevesebb, mint 3,5-4 dl, akkor egy kis vízzel pótold ki. A pudingport keverd simára egy kis meggylével, majd add hozzá az összeset és tedd fel főni. Mikor kezd besűrűsödni, kevergesd folyamatosan!
- Mielőtt kész lenne, keverd bele a meggyet. Pár szemet félretehetsz díszítésnek.
- Kend a meggyes pudingos réteget a csokis piskótalapra, majd hagyd kihűlni a sütit.
- A tejszínhabot csak közvetlenül tálalásnál fújd a tetejére, különben összeesik. Én egy készen kapható, light tejszínhabot használtam, amit egyszerűen a süti tetejére fújtam, majd elkentem rajta egyenletesen.
- A tetejére dísznek forgácsolj egy kis étcsokit, vagy szórd meg étcsoki darával.