2 féle ételt hoztam, hogy mindannyian konstatáljuk: a fitt karácsony lehetséges. Túl sok különleges hozzávaló nem szükséges bele, de mégis nagyon szép és színes, így nem kell speciális boltokból beszerezned a hozzávalókat.
– Fahéjas-kurkumás sütőtökkrém leves
– Narancsos-fahéjas csirke, 3 színű quinoával és héjában sült édesburgonyával
Nézzük először a levesedet. A hozzávalók és hogyan készül?
-
- személyenként kb. 150-200 g-nyi nyers tök, fűszerek 1 személynyi adagba (1/4 kk fahéj; ¼ kk kurkuma, csipetnyi szegfűszeg, csipetnyi szerecsendió; só és fekete bors ízlés szerint)
- MCT olaj (kb. fél kupaknyi a tálaláshoz)
- Petrezselyem a díszítéshez
A tököt nagyobb darabokban sütőben megsütjük (ezt akár előző nap is meg lehet tenni). Vízzel felöntve összeturmixoljuk. Felforraljuk és forrás közben fűszerezzük.
Furcsa, de a sütőtök (és a cékla) elég krémes ahhoz, hogy csupán önmagával sűrítve is egy igazán finom krémlevest tudjunk enni, nincs szükség még növényi tejszínre sem.
Ha valakinek KIEMELTEN fontos a fehéje bevitel, víz helyett hígítsa a sütőtököt marhahús vagy zöldséges ízű Peak Slim Protein Soup-pal.
Ebben az esetben, kb. két adagonként használjunk 1 tasaknyi levesport.
Ebben a levesporban az a jó, hogy önmagában finom íze van, és a leghidegebb napokon is felmelegíti a torkod és a lelked. Ha beteg vagy, kiemelten javaslom, mert forró, folyadék, 55% fehérje, és nem csak tea végre!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 60 perc |
Pihentetés | 5 perc |
Mennyiség |
étel
|
- 2 fél csirkemell
- 50 gramm Biorganik BIO Quinoa
- 25 gramm batáta
- 2 darab sütőzacskó
- 1 darab narancs
- 1 tasak Peak Slim Protein Soup 55% fehérjét tartalmazó, instant leves
Hozzávalók
|
- Jöhet a csirkéd! Hogyan készül, őkegyelmessége?
- Főzzük elő az édesburgonyát (kb. 15 perc; akár előző nap is meg lehet csinálni) majd süssük meg héjában
- Mossuk át a quinoát alaposan folyóvíz alatt. Majd több, mint 2x-s mennyiségű vízben főzzük puhára és ha marad rajta víz szűrjük le teaszűrőben. Sózzuk, borsossuk. Késhegynyi szerencsendióval, kurkumával és kevés szárított petrezselyemmel ízesítsük. A csirkét sóval, borssal, szerencsidóval fűszerezd be. Sütőzacskóba tegyünk 4 fél csirkemellet (4 adagot) és 1 teáskanálnyi reszelt (bio) narancshéjat szórtunk rá. A zacskóba helyeztünk 2 rúd fahéjat és 4 szem szegfűszeget, ráfacsartuk egy fél narancslevét. Ezt akár előző nap is össze lehet készíteni, sőt jót is tesz neki, ha hagyunk néhány órát, egy napot, amikor az ízek át tudják járni a húst.
- Lezárt zacskóban beraktuk a hideg sütőbe, majd miután a sütő (benne a hússal) 180 °C-ra melegedett 45 percet sütöttük sütőzacskóban, majd felvágtuk a sütőzacskót és 200 °C-n, légkeveréssel további 10-15 percig pirítottuk.