Neked mi jut eszedbe a sajtos rúdról? Sajt, zsír, szénhidrát…és még több zsíííír! Biztos nem a tavasz beköszöntével kell ilyet sütögetni…Vagy mégis?
Azon gondolkodtam, mi lenne az a rágcsálnivaló, amit vihetek magammal bárhova, várhatok vele vendégeket, és nem édesség!
Persze mindemellett az is szempont volt, hogy a hasnyálmirigyem (amely felelős a szervezet szénhidrát-háztartásának szabályozásáért) se kapjon sokkot tőle, szóval ne terheljem le nagyon az emésztésemet vele.
…és most jön a Peak-trükk!
Na ekkor eszembe jutott, hogy vannak a szuper Peak Slim Protein Soup porok, melyekből van sajtkrémleves ízesítésű is. Alapvetően is nagyon jó ízük van, este szívesen eszem meleg vacsora gyanánt bármelyiket.
…és a Peak-cuccok felhasználásának csak a fantázia szab határt, így miért is ne lehetne tészta tartozék, hogy növeljük a kis nasink fehérje értékét? 🙂
Anyukám szakácsnő, és Apukám is nagyon szeret főzni, úgyhogy nem áll távol tőlem, hogy néhány internetről lesett alaprecept alapján gond nélkül megalkossam a saját kis finomságaimat. Most is sokat segített a gugli. ? Láttam, hogy ennyi liszt, ennyi margarin, annyi sajt… és az alábbi recept sült ki belőle!
> Peak-tipp! Gondolj bele, mennyire mennyei lesz reggelire sonkával, zöldséggel Húsvétra… vagy csak uzsonnára… mondjuk egy finom, krémes Peak Slim csokis-rumos “kakaóval”!
Oh, és érdemes akár dupla adagot is lesütni, mert napokig finom marad!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 csomag Peak Slim Protein Soup 55% fehérjét tartalmazó, instant leves sajtkrém ízű
- 12 dkg Szafi express lisztkeverék
- 2 evőkanál tejföl
- 25 dkg reszelt sajt + ízlés szerint a tetejére
- 2+1 db tojásfehérje
- 4 db tojás sárgája
- ízlés szerint só
Hozzávalók
|
- Mindent, ami a tésztához kell, gyúrj össze alaposan. Ha nem áll össze, tegyél hozzá még egy kicsi lisztet, - ahogy a képen is látszik – tökéletes állagúra lehet készíteni.
- Utána már csak nyújtsd kb 6-8 mm vastagságúra, kend meg tojásfehérjével, szórd rá a sajtot, és vágd fel kis csíkokra derelyevágóval (vagy késsel)
- Közepes lángon 20-25 perc alatt süsd meg!