-+=
Olvasási idő: 2 perc

Anyukám szilveszterkor szokta készíteni a gesztenyekocka hagyományos verzióját, ami a család kedvence lett, és jellemzően 1 napot sem kell éjszakáznia a hűtőben… olyan hamar elfogy! Szilvesztertől függetlenül bátran készíthetitek, pofonegyszerű az elkészítése és garantált a siker… ráadásul most egészségesebb, diétásabb verziót hoztunk!

(Megjegyzés: diétás berkekben nem ismerek olyan tejszínhab-helyettesítőt, amivel hasonlóan jó állagot lehet elérni, és cukormentes, laktózmentes, neadjisten növényi eredetű, szóval ha van ötletetek, szívesen várom! A Peaknikre próbáltam tejszínből kikeverni édesítővel, habfixálóval, viszont elég „absztrakt” lett a végeredmény. Szóval így, hogy nem habzsoljuk be magában a fél tál tejszínt, elhanyagolható az egy sütire jutó cukor, aki pedig éppen versenyez, amúgy sem sütizhet, szóval ne bánkódjatok!)

Totálisan Ingyenes a kiszállítás! + 33%OFF mindenre! Csak pár nap!

Tápanyagadatok
Mennyei Gesztenyekocka
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 185 Ebből zsírsavak (kcal) 108
% DV (napi érték)*
Összes zsír 12g 18%
Szénhidrát 13g 4%
Fehérje 6,6g 12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
  • 200 gramm Peak Almondy mandulavaj
  • 250 gramm 100% gesztenyemassza
  • 1 csomag diétás vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 300 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • ízlés szerint rumaroma
A tetejére
  • 1 csomag tejszínhabpor
  • 1,5 dl 1.5%-os tej
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
  • 200 gramm Peak Almondy mandulavaj
  • 250 gramm 100% gesztenyemassza
  • 1 csomag diétás vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 300 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • ízlés szerint rumaroma
A tetejére
  • 1 csomag tejszínhabpor
  • 1,5 dl 1.5%-os tej
Elkészítés
  1. A süteményport a vízzel és kókuszolajjal kikeverjük egy kézi mixer segítségével, majd mehet is a sütőbe, 180 °C-on, 10-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjátok ellenőrizni, hogy jó-e már, sütője válogatja, hogy mennyi idő alatt lesz kész. Egy rácsra téve hagyjuk hűlni a „piskótánkat”.
  2. A krémhez kimérjük a gesztenyemasszát és a mandulavajat, rum aromát és cukorhelyettesítőt. Közben főzni kezdjük a pudingport a tejjel, amire figyelni kell, hogy folyamatosan keverjük, mert hamar le tud égni és a szokásosnál sűrűbb állagot kell, hogy kapjunk.
  3. A forró pudinggal nyakon borítjuk a kimért hozzávalókat, és egységes állagúra keverjük kézi mixerrel. Érdemes megkóstolni, hogy az ízléseteknek megfelelően édes-e a krém, itt még tudjátok édesíteni, ha szükséges.
  4. Ha elhűlt a tészta, kenjük meg a krémmel, és jöhet a tejszínhab! Ehhez a habport tejjel kikeverjük, és pillanatok alatt kész is! Hűtőben hagyjuk pihenni 3 órát, míg szépen lehűl és összeérnek az ízek. Aztán villákat előkészíteni, 3, 2, 1… ízorgiára felkészülni!

Több fehérjés süti még ITT!

gesztenyekocka

gesztenyekocka diétásan

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!