-+=
Olvasási idő: 2 perc

Anyukám szilveszterkor szokta készíteni a gesztenyekocka hagyományos verzióját, ami a család kedvence lett, és jellemzően 1 napot sem kell éjszakáznia a hűtőben… olyan hamar elfogy! Szilvesztertől függetlenül bátran készíthetitek, pofonegyszerű az elkészítése és garantált a siker… ráadásul most egészségesebb, diétásabb verziót hoztunk!

(Megjegyzés: diétás berkekben nem ismerek olyan tejszínhab-helyettesítőt, amivel hasonlóan jó állagot lehet elérni, és cukormentes, laktózmentes, neadjisten növényi eredetű, szóval ha van ötletetek, szívesen várom! A Peaknikre próbáltam tejszínből kikeverni édesítővel, habfixálóval, viszont elég „absztrakt” lett a végeredmény. Szóval így, hogy nem habzsoljuk be magában a fél tál tejszínt, elhanyagolható az egy sütire jutó cukor, aki pedig éppen versenyez, amúgy sem sütizhet, szóval ne bánkódjatok!)

Peak Black Friday! 33% OFF + Ajándék Szaloncukor a rendelésedhez! És még sokféle más Karácsonyi kedvezmény! Tárazz be!

Októberi kampány – Shop akció

Tápanyagadatok
Mennyei Gesztenyekocka
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 185 Ebből zsírsavak (kcal) 108
% DV (napi érték)*
Összes zsír 12g 18%
Szénhidrát 13g 4%
Fehérje 6,6g 12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
  • 200 gramm Peak Almondy mandulavaj
  • 250 gramm 100% gesztenyemassza
  • 1 csomag diétás vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 300 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • ízlés szerint rumaroma
A tetejére
  • 1 csomag tejszínhabpor
  • 1,5 dl 1.5%-os tej
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
  • 200 gramm Peak Almondy mandulavaj
  • 250 gramm 100% gesztenyemassza
  • 1 csomag diétás vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 300 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • ízlés szerint rumaroma
A tetejére
  • 1 csomag tejszínhabpor
  • 1,5 dl 1.5%-os tej
Elkészítés
  1. A süteményport a vízzel és kókuszolajjal kikeverjük egy kézi mixer segítségével, majd mehet is a sütőbe, 180 °C-on, 10-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjátok ellenőrizni, hogy jó-e már, sütője válogatja, hogy mennyi idő alatt lesz kész. Egy rácsra téve hagyjuk hűlni a „piskótánkat”.
  2. A krémhez kimérjük a gesztenyemasszát és a mandulavajat, rum aromát és cukorhelyettesítőt. Közben főzni kezdjük a pudingport a tejjel, amire figyelni kell, hogy folyamatosan keverjük, mert hamar le tud égni és a szokásosnál sűrűbb állagot kell, hogy kapjunk.
  3. A forró pudinggal nyakon borítjuk a kimért hozzávalókat, és egységes állagúra keverjük kézi mixerrel. Érdemes megkóstolni, hogy az ízléseteknek megfelelően édes-e a krém, itt még tudjátok édesíteni, ha szükséges.
  4. Ha elhűlt a tészta, kenjük meg a krémmel, és jöhet a tejszínhab! Ehhez a habport tejjel kikeverjük, és pillanatok alatt kész is! Hűtőben hagyjuk pihenni 3 órát, míg szépen lehűl és összeérnek az ízek. Aztán villákat előkészíteni, 3, 2, 1… ízorgiára felkészülni!

Több fehérjés süti még ITT!

gesztenyekocka

gesztenyekocka diétásan

Süss diétás, cukor és fehérlisztmentes, fehérjés bejglit Velünk. Most NEM hízunk meg Karácsonykor, mégis finomakat eszünk. Legyen a Tiéd a recept!