Lehet, hogy minden évszaknak megvan a maga gombóca?
Nyáron a szilvás gombóc, télen a zserbógolyó, tavasszal az epres túrós gombóc hódít… hát miért ne találnánk-tálalnánk ki valamit őszre? Itt a rumos meggyes, nagyon gesztenyés gombóc csapat!
A Peak cukormentes gesztenyekrém 42%-os gesztenye tartalmú, és segítségével máris készen kapod a gesztenyekrémed – ami ráadásul:
- cukormentes
- gluténmentes
- tejmentes
- vegán
- ………és annyira finom 🙂
Előkészítés | 10-15 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 500 gramm zsírszegény túró
- 100 gramm zabpehely
- 50 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 2 db tojás
- ízlés szerint édesítő és fahéj
- ízlés szerint vanília vagy rumaroma
- 50 gramm Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém
- Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém opcionális
- meggy opcionális
- teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Hozzávalók
A gombóc tészta
A közepábe
A forgatáshoz
|
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd fél órára hűtőbe tesszük.
- Ha teszel bele meggyet (erősen ajánlott 🙂 ) - akkor előtte áztasd rumba/rumaromába. Ha nincs meggy, vagy extra finom golyszlikat akarsz, akkor még egy kávéskanál plusz gesztenyekrémet is tehetsz a gombócok közepébe!
- Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a túrós masszából, majd édesítőszeres vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük őket.
- Amikor a gombóc feljön a víz tetejére akkor kész van.
- Forgasd panírmorzsába - de diéta esetén morzsa nélkül vagy egy kis fahéjas eritritbe áthempergetve is mesés!