A hagyományosan kenjük-csavarjuk palacsinták után kipróbáltunk valami újat..ismét, pláne kakaóscsiga rajongóknak!
A recept hatalmas előnyöket tartogat azoknak, akiknek nincs idejük és kedvük a konyhában dekkolni, és olyan lélektani határt közelítő cselekvésekre vetemedni, mint a tésztanyújtás…:))
Ez a recept ugyanis a palacsintasütés játékos egyszerűségével ötvözi a kakaós csiga nyújtotta élvezeteket. Vagyis aki finom, kakaós csiga ízeket akar komolyabb szöszmötölések nélkül, annak most kitűnő áthidaló megoldást nyújtunk! Nem utolsó soron a mi csigánk olyan jószág, mely nem szabadít ránk megannyi felesleges kalóriát – ellenben gondoskodik arról, hogy fehérjében és rostokban ne legyen a nap végén (akkora) hiány!
OFF: Ha nincs bevált DIÉTÁS palacsinta recepted, és nem akarsz sokat vacakolni – életmentő a Peak palacsintapor! Lényegesen leegyszerűsítheted a folyamatot, és tuti biztosra sikerül a fehérjés palacsintád! Ehhez CSAK VÍZ kell, elég összerázni egy shakerben, és máris sütheted – a NULLA KALÓRIÁS OLAYSPRAY-vel, ami szintén nekem egy évig elég!
Íme egy VIDEÓS segítség, hogyan csináld meg Te is könnyen és tutibiztosan a palacsintád!
A csiga „kakaós” része most nekem Whey dream cukimentes mogyorókrém és kakaó volt (Whey dream megolvasztva picit – VÍZGŐZ FELETT, ha nagyon beállna, de meleg időben, nem hűtve elég folyós…) – de más krémekkel is próbálkozhatsz…. mákos, diós, kókuszos csiga is lehet, a Peak AZONNAL EHETŐ és cukimentes krémjeivel!
Előkészítés | 5 perc |
Mennyiség |
db
|
- 50 gramm Peak Pancake with Collagen - kollagénes palacsintapor több mint 50% fehérjével
- 120 gramm 12%-os tejföl vagy Skyr joghurt
- 10 gramm útifű maghéj elhagyható, de tömörebb lesz a palacsinta
- 1/2 evőkanál Peak Whey Dream Cream BIG cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém 1 kg olvaszd meg, ha nem folyós
- 1 teáskanál kakaó
Hozzávalók
A palacsintához
A kakaós rész
|
- Az összetevőket alaposan összekeverjük. A lényeg, hogy most a hagyományos palacsintánál sokkal sűrűbb tésztát kell prezentálnunk.
- Érdemes még a pali-sütés előtt összekeverni a kakaós krémet is – hiszen ha majd eljön az ideje, akkor már nem lesz lehetőséged vele lacafacázni! Tehát ha minden készen áll a nagy műveletre, akkor folytassuk tovább a bulit.
- Használj kalóriamentes sprayt, fújd ki a serpenyőt, majd forrósítsd fel.
- Ha forró, akkor a tegyél egy nagy kanállal a tésztából és vedd a lángot takarékra! (Ezt ne felejtsd el, különben lesheted a szénné égett alvázú csigákat…).
- Ha a felületén apró lyukacsok jelennek meg, akkor jön a recept némi kézügyességet igénylő része. A kakaós masszából egy kiskanállal vagy cukrász-zsákkal a középpontból indulva csinálj egy tekervényt, arra ügyelve, hogy a palacsinta szélére már ne nagyon mássz ki.
- Persze a palacsintára bármit, akár egy meg nem értett kortárs festményhez hasonló mintát is rábiggyeszthetsz – de mi most maradunk a tradicionális csiga – ábrázolási technikánál és egy mosolyfejnél 🙂
- Egy határozott, gyors mozdulattal megfordítjuk a csigát és a másik oldalát is megsütjük - ezt csak max 1 percig.
- Egy határozott lapát mozdulattal nyúlj alá, és kész is! Poreritrittel tálald!