Ketogén diétázol, de kívánod a desszertet? Szeretnéd, ha a zsír mellett a fehérje is magas arányban legyen? Akkor ez a csokis torta lesz a nyerő recepted!
Ketogén diétázol, de kívánod a desszertet? Szeretnéd, ha a zsír mellett a fehérje is magas arányban legyen? Akkor ez a csokis torta lesz a nyerő recepted!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
A múltkori ketogén brownie annyira ízlett, hogy készítettem belőle egy tortát is. Kicsit változtattam az arányokon. A kalória szinte maradt ugyan annyi, ellenben a fehérje több mint a duplája. Szénhidrát és zsírtartalma picivel kedvezőbb lett.
Nálam erősen függőséget okozott, viszont azért nem egy kalória barát süteményről beszélünk így a mértékletesség igen csak fontos. Már ha egyáltalán képes vagy ennél a sütinél ezt betartani 😀 Nekem fagyim sajnos nem volt itthon, de ha elkészíted szerintem egy vaníliás változatot erősen ajánlott venni mellé 🙂
Használd bátran a recepthez az új, krémes, MENTES Peak étcsokikrémet! Mitől mentes?
– nincs benne cukor
– nincs benne glutén
– nincs benne tejtermék
– nincs benne maltitol
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
…csak csupa finom csokiiiii! A lehető legkevesebb szénhidráttartalommal!
Tápanyagadatok
Ketogén csokis karamellás torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 352Ebből zsírsavak (kcal) 261
% DV (napi érték)*
Összes zsír 29g45%
Szénhidrát 9g3%
Fehérje 13g26%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Az olvasztott vajat, étcsokoládé krémet keverd el.
Add hozzá a tojást, kakaóport, édesítőszert, fehérjeport és a mandulalisztet. Alaposan keverd el.
Öntsd bele egy tetszőleges formába. 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt elkészül. A sütési idő sütőnként eltérhet. A villa próba biztos támpont.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.