Ez volt az első olyan alkalom, amikor feltételeknek kellett megfelelnie annak amit készítek. Ugyanis ez a recept a „Csak a mentes év séf versenyre” készült.
Vagyis a recept: Glutén-, cukor-, tejmentes és vegán.
Nem volt egyszerű dolgom, mert valami olyat akartam készíteni, ami elég jól néz ki ahhoz, hogy egy versenyen induljak vele.
Mivel vegán recept így tojás elfelejtve. Ezzel az első tojásmentes „piskótámat” készítettem el ennek köszönhetően. Nem használhattam semmilyen tejszínt vagy mascarponet. Talán a piskóta után a legnehezebb a töltelék kitalálása volt. De ezt is sikerült megoldanom. Legnagyobb örömre szolgált, hogy a Peaknek is vannak olyan termékei, amik a feltételeknek eleget tesznek. Így a torta tetejét étcsokoládé krémmel öntöttem le.
Használd bátran a recepthez az új, krémes, Peak csokikrémet! Mitől mentes?
– nincs benne cukor
– nincs benne glutén
– nincs benne tejtermék
– nincs benne maltitol
…csak csupa finom csokiiiii! A lehető legkevesebb szénhidráttartalommal!
Összességében úgy gondolom mind látványban mind ízben sikerült jót alkotnom 🙂
FONTOS! Ha több szintes tortát szeretnél – akkor a tészta hozzávalóit duplázd meg és két piskótát süss, így lesz 2×2 szinted 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 3 teáskanál ecet
- 100 gramm barna rizsliszt
- 50 gramm kókuszliszt
- 30 gramm gluténmentes kakaópor
- 3 gramm gluténmentes sütőpor
- 200 gramm víz
- 30 gramm kókuszolaj
- 250 gramm kókusztej
- 90 gramm kókuszolaj
- 50 gramm kókuszliszt
- 20 gramm tápióka keményítő
- 10 evőkanál cukormentes mandulatej
- 150 gramm Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém
Hozzávalók
A tészta
A krém
Az öntet
|
- A tészta hozzávalóit alaposan keverd össze.
- Szilikonos sütőformában 180 fokon 25 perc alatt készre sül.
- Amíg sül a tészta készítsd el a krémet. A hozzávalókat egy robotgép segítségével csomómentesre keverd el.
- Tedd pár órára a hűtőbe amíg szilárd állagú lesz.
- A 2 tésztát vágd félbe, majd szintenként töltsd meg a krémmel, és tedd pár órára a hűtőbe.
- Ezután készítsd el a csokoládé öntetet, amivel leöntöd a kész tortát. Végezetül díszítés és további pár órára szükséges a hűtőbe tenni, hogy a csokiöntet alaposan megszilárduljon.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Mindenmentes csokis gyümölcstorta" című cikkhezHány cm átmérőjű formát javasolsz?
Szia! Egy 18-22 cm-esben szerintem szép magas lesz!
A kakaó annyira sok a tésztában, hogy ehetetlenül keserű. Egy adag nem elég arra hogy két réteg legyen belőle. Cukor nélkül borzalmas íze van mind a tésztának mind a krémnek. Jól néz ki a képen de a torta lényege az hogy finom.
Szia Lilla,
Szerintem ebből Te kihagytad a Slim Dark csokikrémet, ami már nem kapható több mint egy éve. Anélkül tényleg nem lesz jó, helyette a Whey DReam csokikrémmel is működik a recept – nem bonyolult az édességet beállítanod, amikor sütsz: feltételezzük hogy megkóstolod, mielőtt a sütőbe teszed. Cukor helyett édesítőt használj.
Móni
Hello, hogy lehet rámondani, hogy mindenmentes, ha a linken elérhető csokikrém tulajdonképpen egy tejsavó fehérjés krém? Tehát az, hogy „nincs benne tejtermék” már megbukott. Nem készítettem még el, pont olyan recepteket keresek, amik valóban mindenmentesek – lehetőleg – és finomak is. Lehet ez finom, kipróbálom, de a belinkelt csokikrém NEM tejmentes, így ez a tortarecept SEM mindenmentes… elég nagy hiba egy specializált oldalon, de mint tudjuk csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. 😉 További sok sikert! 🙂
Szia! A krémjeink összetétele változik, a Wheydream valóban „csak” laktózmentes, azonban a most szerepló csokikrém teljesen vegán – így tudod használni! 🙂