-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ez volt az első olyan alkalom, amikor feltételeknek kellett megfelelnie annak amit készítek. Ugyanis ez a recept a „Csak a mentes év séf versenyre” készült.

Vagyis a recept: Glutén-, cukor-, tejmentes és vegán.

Nem volt egyszerű dolgom, mert valami olyat akartam készíteni, ami elég jól néz ki ahhoz, hogy egy versenyen induljak vele.

Mivel vegán recept így tojás elfelejtve. Ezzel az első tojásmentes „piskótámat” készítettem el ennek köszönhetően. Nem használhattam semmilyen tejszínt vagy mascarponet. Talán a piskóta után a legnehezebb a töltelék kitalálása volt. De ezt is sikerült megoldanom. Legnagyobb örömre szolgált, hogy a Peaknek is vannak olyan termékei, amik a feltételeknek eleget tesznek. Így a torta tetejét étcsokoládé krémmel öntöttem le.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Használd bátran a recepthez az új, krémes, Peak  csokikrémet! Mitől mentes?
– nincs benne cukor
– nincs benne glutén
– nincs benne tejtermék
– nincs benne maltitol

…csak csupa finom csokiiiii! A lehető legkevesebb szénhidráttartalommal!

Összességében úgy gondolom mind látványban mind ízben sikerült jót alkotnom 🙂

FONTOS! Ha több szintes tortát szeretnél – akkor a tészta hozzávalóit duplázd meg és két piskótát süss, így lesz 2×2 szinted 🙂

Tápanyagadatok
Mindenmentes csokis gyümölcstorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 314 Ebből zsírsavak (kcal) 216
% DV (napi érték)*
Összes zsír 24g 37%
Szénhidrát 20g 7%
Fehérje 3,7g 6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 3 teáskanál ecet
  • 100 gramm barna rizsliszt
  • 50 gramm kókuszliszt
  • 30 gramm gluténmentes kakaópor
  • 3 gramm gluténmentes sütőpor
  • 200 gramm víz
  • 30 gramm kókuszolaj
A krém
  • 250 gramm kókusztej
  • 90 gramm kókuszolaj
  • 50 gramm kókuszliszt
  • 20 gramm tápióka keményítő
Az öntet
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 3 teáskanál ecet
  • 100 gramm barna rizsliszt
  • 50 gramm kókuszliszt
  • 30 gramm gluténmentes kakaópor
  • 3 gramm gluténmentes sütőpor
  • 200 gramm víz
  • 30 gramm kókuszolaj
A krém
  • 250 gramm kókusztej
  • 90 gramm kókuszolaj
  • 50 gramm kókuszliszt
  • 20 gramm tápióka keményítő
Az öntet
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit alaposan keverd össze.
  2. Szilikonos sütőformában 180 fokon 25 perc alatt készre sül.
  3. Amíg sül a tészta készítsd el a krémet. A hozzávalókat egy robotgép segítségével csomómentesre keverd el.
  4. Tedd pár órára a hűtőbe amíg szilárd állagú lesz.
  5. A 2 tésztát vágd félbe, majd szintenként töltsd meg a krémmel, és tedd pár órára a hűtőbe.
  6. Ezután készítsd el a csokoládé öntetet, amivel leöntöd a kész tortát. Végezetül díszítés és további pár órára szükséges a hűtőbe tenni, hogy a csokiöntet alaposan megszilárduljon.

Több fitt torta recept ITT!

mindenmentes torta

mindenmentes gyümölcstorta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.