Miss Cheesequeen óta pár szem szilva szótlanul és magányosan – vagyis nagyon elfeledve – dekkolt a konyhapult egy rejtett zugában.
A minap rájuk bukkanva, gyors állapot ellenőrzést végezve tudatosult bennem… sajnos kettő menthetetlen állapotba került, a maradék 6 szem pedig gyors beavatkozást igényelt, így mentőakciót szerveztem.
Azaz villámgyors gombóc-hadműveletbe fogtam… a sietség és az éhség nagy motiváció, így nézzétek el bumszli és nem annyira csinos mivoltukat…
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
…bár valahol amúgy is azt olvastam, hogy a jó túrógombóc arról ismertetik meg, hogy – mivel könnyed – így alaktalan és közel sem olyan szép mutatós kerek, mint ahogy a gasztro-insta világ beállítja… szóval filterek, előítéletek nélkül… mi így is imádtuk őket:
A formátlan, ágyúgolyó méretű, ámde annál puhább, túrós szilvás gombócokat.
És a szilvák is megmenekültek. 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
db
|
- 500 gramm zsírszegény túró
- 70 gramm (gluténmentes) zabpehely
- 20 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Fahéjas szilvásgombóc 1000g vagy túró-citrom
- 2 db tojás (L vagy XL)
- 1 teáskanál friss citromlé
- ízlés szerint édesítő
- 6 db szilva félbevágva, magtalanul
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint fahéj
- 30 gramm darált zabpehely vagy zabkorpa körülbelül!!!
- 10 gramm kókuszliszt körülbelül!!!
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint eritrit
Hozzávalók
A gombócokhoz
A töltelék
A morzsához
|
- A gombóc összetevőit összedolgozzuk, és csak annyit hagyjuk állni, amíg a szilvákat lerendezzük.
- Azaz magtalanítjuk, feélbevágjuk, és alaposan átdörzsizzük a fahéjas édesítővel.
- Felteszünk egy lábasba vizet, majd ha felforr, akkor visszább vesszük, hogy ne lobogjon,
- Nedves kezekkel gombócot formálunk, szilvát a közepébe rejtve, majd egy kanállal a vízbe helyezzük.
- Ha feljöttek a felszínre, akkor onnan még 2-3 perc és kész is, mehetnek a zabos hempergőbe.
- Igen, tudom, minden gombócra éhes ember türelmetlen, mégis jó, ha legalább fél óráig magukba roskadva hagyod őket hűlni... kicsit szilárdul a jellemük, akaromírni...állaguk. 🙂