Ha eddig Te sem voltál a kölessel nagy puszipatás, hát most ideje változtatni! Gluténmentes, diétás, egyszerű, ámde annál különlegesebb torta recept érkezett!
Ha eddig Te sem voltál a kölessel nagy puszipatás, hát most ideje változtatni! Gluténmentes, diétás, egyszerű, ámde annál különlegesebb torta recept érkezett!
-+=
Olvasási idő:2perc
A köles egy szuperfood élelmiszer, ami kezd ugyan beszivárogni az emberek tudatába, de voltaképp a nagy átlag még mindig inkább madáreleségként tekint rá. Pedig ha picit szemügyre vesszük e gabona egészségügyi előnyeit, rögtön láthatjuk hogy megéri beleépíteni ha nemi is a napi, de heti étrendünkbe mindenképp.
• Lúgosít
• Gluténmentes
• Magnéziumban, B vitaminban, rostban gazdag
• Extra fehérjeforrás 100g/11g a rizshez képest ez majd a háromszorosa!
Nem is húzom tovább az időt, lássuk miként dobj össze a hétvégére egy brutálisan finom fehérjében gazdag tortát!
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
Tápanyagadatok
Narancsos kölestorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 118Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1,8g2%
Szénhidrát 19,1g6%
Fehérje 2,4g4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
1púpozott evőkanál gluténmentes liszt (lehet kölesliszt vagy ami épp otthon van)
féltksütőpor
ízlés szerintőrölt fahéj-gyömbér
Díszítéshez
1-1dblime, narancs szeletelve
mandula
Elkészítés
A kölest a narancslével, édesítővel, fahéjjal és őrölt gyömbérrel szűk fél óra alatt puhára főztem, közben annyi vizet pótolva, amennyit elfőtt. A lényeg, hogy puha legyen, és ne égjen le! 🙂
A tojásokat szétválasztottam és a sárgáját a vaniliás xilittel, sütőporral, 1 púpozott kanál gluténmentes liszttel elkevertem, majd a kihűlt kölessel összeforgattam. Lényeges, hogy a köles kéz melegre hűljön, különben tuti rántotta lesz belőle:-)
Ezután a keményre vert fehérjét is hozzákevertem, de nem éreztem elég édesnek, így ment még bele egy kis édesítő.
Az egész masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalaztam, és a tetejét fél cikkekre vágott lime és naranccsal díszítve betettem sülni.
170 fokon kb. 50 perc alatt szépen összesül, de arra figyelj, hogy a narancs nyilván előbb kezd pirulni, így jobb, ha félidőben letakarod egy alufóliával. Nem lenne szerencsés, ha megégne!
Extraság gyanánt, a finis előtti 5 percben vedd ki és a közepébe szórj szeletelt mandulát, majd told vissza, hogy megpiruljon!
TIPP: várd meg míg kihűl, így könnyebb szeletelni. Higgy nekem:-)
Puskás Gyöngyi vagyok, ex kozmetikus, fanatikus sport rajongó és a MIRACLE Anticellulite Krém megálmodója. Több mint 7 éve inzulinrezisztens amit fejben roppantmód helyre tettem, hiszen tudod, hogy minden ott dől el… Vallom, hogy a pozitív gondolkodás csodákra képes, ami számtalanszor beigazolódott már az életem során. Diéta? Kevés az, amit ne próbáltam volna, és nem vagyok írigy ezt Veled is megosztani. Köszönöm, hogy elolvasod a cikkeimet.