-+=
Olvasási idő: < 1 percCsokis-mogyoró rajongók figyelem!!! Hoztam neked egy igazi finomságot, aminek az izét a wheytella adja meg. A mértéket ennél a receptél nem szabad betartani 😀 minél több a wheytella, annál nagyobb íz élmény lesz a végén 🙂 Ráadásul cukormentes és teljes kiőrlésű a sajttorta. De úgy gondolom, a képek beszélnek helyettem így görgess egy kicsit lejjebb 🙂
Tápanyagadatok
sajttorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 312
Ebből zsírsavak (kcal) 162
% DV (napi érték)*
Összes zsír 18g
28%
Szénhidrát 16g
5%
Fehérje 17g
34%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
Tészta
- 190 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 3 db tojás
- 130 gramm eritrit
- 4 gramm sütőpor
- ízlés szerint cukormentes kakaópor
- 300 ml víz
Krém
- 40 gramm étkezési zselatin
- 250 gramm light mascarpone
- 100 gramm eritrit
- 150 gramm joghurt
- 500 gramm zsírszegény krémtúró
- 100 gramm Peak Wheytella cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém 350g
Hozzávalók
Tészta
Krém
|
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan keverd össze.
- 180 fokos előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sül. (A sütési idő sütőnként eltérhet).
- Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A túrót, mascarponet,joghurtot, eritritet keverd csomómentesre. Oszd kettő részre. Az egyik rész marad sima, a másik részhez add hozzá a wheytellát és keverd el.
- Az étkezési zselatint kevés meleg vízben olvaszd fel majd oszd két részre és add hozzá a krémekhez. Alaposan keverd el végül.
- Amint kihűlt a tészta teheted is rá a sima krémet majd erre a wheytellás krémet. Tedd hűtőbe pár órára. Ez idő alatt a krém szilárdabb állagú lesz.
- Díszítés: Cukormentes tejcsokoládét gőz felett kevés tej hozzáadásával olvaszd fel majd öntsd a tortára tetszés szerint. Házi granolával és puffasztott kölessel szórd meg a tetejét. Szélét pedig cukormentes gabonapehellyel rakd körbe