Ha nem szeretnénk a diétánkban tésztát enni, tökéletes választás a cukkini spagetti! Így minimális kalóriával lesz meg a tészta élmény, nem mellesleg szuperül feldobja az ételünket.
A cukkini mindig a diétázók kedvelt megmentője volt, hiszen alacsony kalória tartalma miatt szinte bármikor rá lehetett fanyalodni… Itt is volt a gond, nekem egy idő után elég unalmas étel lett… amolyan se íze, se semmije címszóval.
De talán pont ezért is érdemes őt nem leírni! Mivel amolyan jellegtelen egyed, azért nagyon könnyen lehet vele sok-sok finomságot is elkészíteni!
Jó, távol áll a spagetti ízétől – de bizony tápértékétől is! Szinte kalóriamentesen készíthetsz tésztát vacsira… akár a Peak VEGÁN Bolognai szószt is rápakolhatod! Ehhez a bolognai raguhoz csak víz kell és kész is! Jaaaa, és bár vegán, de FHÉRJEDÚS is, szóval tök jó a diétádba!
Most pedig mogyorós pikáns spagettit készítetünk – sikerült isteni vacsit készítenem – amit a Peak 100% mogyivajával koronáztam meg. Imádom a mogyoróvajat, és próbálom a szénhidrátok mellé nem enni – így ehhez a cukkini tésztához is szuper – hiszen ebben NINCS CUKOR, se édesítő… ez 100% mogyoró!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 db cukkini
- 2 db répa
- 250 gramm gomba
- só, bors, fokhagyma
- ízlés szerint mogyoró
- 2 evőkanál Peak Peanut Butter 100% mogyoróvaj 1000g
- 200 gramm tofi
Hozzávalók
|
- A cukkinit és a répát reszeld le vagy a legjobb, ha van spirálozód, akkor azt vesd be. Aki ügyesen bánik a késsel – nem én – az hosszú és vékony szeletekre is vághatja. A lényeg, hogy aprítsd fel a zöldséget hosszú csíkokra.
- A fokhagymát pirítsd le a serpenyőben (én kalóriamentes olajsprayn szoktam), elsőnek add hozzá a répát, végül a cukkinit, végül a gombát. Ízesítsd. Elég neki pár perc és kész is.
- Ízesítsd pörkölt mogyival, mogyoróvajjal - és tofuval.