Proteines pizza élesztő nélkül, percek alatt? IGEN!
Persze magas fehérjetartalmú pizza (a)lapot többféleképpen (túrópizza, csirkepizza, tonhal alapú pizza…stb.) is lehet készíteni, proteinpor nélkül. Ezekkel nekem az a gondom, hogy túrót, csirkét és tonhalat amúgy is éppen eleget eszek (és ha diétázol, akkor szerintem Te is!) és semmi kedvem még pizzalapnak is ezeket az alapanyagokat használni.
Inkább egy semlegesebb ízű, a pizzára még inkább hajazó változat mellett teszem le a voksomat, amit tetszőlegesen fűszerezhetek és még az arányokat sem lehet elrontani, ez pedig a PEAK natúr palacsintapora. Ebből a palacsintaporból a nevével ellentétben nemcsak palacsintát lehet készíteni, hanem 56%-os (vagyis magas) fehérjetartalmú pizzát is, ami a fogyás és a formálódás miatt is nagyon hasznos, plusz még nagyon finom is.
Ennél egyszerűbb diétás pizzát már tényleg nem tudok elképzelni.
A kész protein pizzánk
• laktató,
• fehérjedús,
• zsírszegény (bár ezt a feltéttel el lehet rontani),
• egyszerűen elkészíthető,
• olcsó,
• élesztőmentes,
• dagasztásmentes,
• kelesztés mentes diétás pizza tészta.
Az alábbi recept amúgy és VIDEÓN is megtekinthető, hiszen ÉLŐ GASZTRO műsorban elkészítettük. Lemaradtál? Vagy visszanéznéd? ITT megteheted:
Előkészítés | 5 perc |
Mennyiség |
darab (22 cm)
|
- 50 gramm Peak Pancake Gourmet palacsintapor 56% fehérjetartalommal natúr íz 500 g
- 2 dl víz
- 1 nagy csipet só
- ízlés szerint pizza fűszerkeverék
- ízlés szerint feltét a pizzára (cukormentes ketchup, tonhal vagy csirke, zöldségek, sajt)
Hozzávalók
|
- A palacsintaport egy shakerben összerázzuk a vízzel.
- Hajszál vékonyan kiolajozott palacsintasütőben megsütjük.
- Óvatosan áttesszük egy sütőpapírral borított tepsire.
- Megpakoljuk a feltéttel, majd sütőben 10 perc alatt készre sütjük.